Sağlık raporu almak için gitti kafa atıp geldi

Sağlık raporu almak için gitti kafa atıp geldi

Bir kişi Aile Sağlık Merkezine gidip rapor almak istedi, doktor veremeyeceğini söyleyince, doktora kafa attı.

Doktor Ali Erhan Kiriş’in başından geçen olay, doktorun görevli olduğu İzmir’in Gaziemir İlçesi Aile Sağlık Merkezinde gerçekleşti. Aile Sağlık Merkezine gelen bir şahıs doktordan sağlık raporu istedi. Doktor kontrollerini yaptıktan sonra şahsın, kaydının başka bir Aile Sağlık Merkezinde olduğunu öğrendi ve sağlık raporunu ancak oradan alabileceğini belirtti. Şahsın ısrarı üzerine rapor veremeyeceğini belirten doktora şahıs, küfür etmeye başladı.

7 Kasım günü gerçekleşen olay hakkında doktor Kiriş; "Odama geldi ve ehliyet için sağlık raporu almak istediğini söyledi. Ben de hangi ASM'ye kayıtlı olduğunu sordum, buraya kayıtlı olmadığını söyledi. Ben de bunun üzerine raporu vermeyeceğimi söyledim. Daha sonra odadan ayrıldı, kısa süre sonra tekrar geldi ve malum olay yaşandı. Bunlar daha önce tattığım duygular değil, o yüzden değişik hissettim. Elmacık kemiğime doğru kafa attı ve gözümün altı morardı. Umarım bir daha böyle bir olay yaşanmaz. İzmir Tabip Odası ve Aile Hekimleri Derneği'ne benimle ilgilendikleri için çok teşekkür ediyorum" dedi.

Güvenlik Kameraları Kayıttaydı

İzmir Tabipler Odası olayın takipçisi olduklarını belirtirken, saldırı anının an ve an kayıt altına alındığı öğrenildi. Aile Sağlık Merkezindeki güvenlik kameraların olayı kayıt altına aldığı, saat 15.09'da Doktor Ali Erhan Kiriş'in odasına giren kişinin kısa süre sonra odadan çıktığı, 15.12'de bir kez daha geldiği görülüyor. Şahsın kafa attığı anın da görüntüleri bulunuyor.

İzmir Tabip Odası Genel Sekreteri Lütfi Çamlı yaptığı açıklamada "Olayı öğrenir öğrenmez her zaman yaptığımız gibi avukatlarımızı görevlendirdik. Hekim arkadaşımıza ne gerekiyorsa yapacağımızı, yanında olduğumuzu söyledik" diye konuştu. Polis, saldırganı yakalamak için çalışmalarına devam ettiğini bildirildi.