Sayısal formüller kaldırım taşlarında

Sayısal formüller kaldırım taşlarında

Ankara Büyükşehir Belediyesi “Kızılay Yenileme Projesi” kapsamında Yüksel Caddesi’nde yenilenen kaldırım taşlarına matematik, fizik ve kimya formüllerini yazdı.

Farkındalık yaratmak amacıyla Büyükşehir Belediyesi tarafından hayata geçirilen proje Başkentlilerden tam not aldı.

Büyükşehir Belediyesi, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’ın talimatıyla çocuklar ve gençler için farkındalık yaratacak fikirlere imza atmayı sürdürüyor.

Sakarya Caddesi’nde sek sek oyununu zemine uygulayan Büyükşehir Belediyesi son olarak Yüksel Caddesi’nde kaldırım taşlarına, öğrencilere sayısal dersleri sevdirmek ve akılda kalıcılığını sağlamak amacıyla çift sayıların toplamı, trigonometri ve çok sayıda derse ait formülleri yazdı.

Formüller 7’den 70’e herkesin dikkatini çekerken özellikle lise öğrencileri, sık kullandıkları ve sınavda soru olarak karşılarına çıkan formülleri görünce şaşkınlıklarını gizleyemiyor.

Fen İşleri Daire Başkanlığı Kaldırım Yapım ve Bakım Onarım Şube Müdürlüğü, Çankaya Belediyesi ile iş birliği yaparak Kızılay bölgesinde taşeron firma yerine kendi ekip ve imkanlarını kullanarak kaldırım ve peyzaj yenileme çalışmaları yapıyor.