Şenol’dan 23 Nisan çağrısı

Şenol’dan 23 Nisan çağrısı

Gaziemir’in markası, İzmir’in simgesi olan Gaziemir Ulusal ve Uluslararası Çocuk Şenliği’ni, bu yıl 21. kez düzenleyen Belediye Başkanı Halil İbrahim Şenol; “Dünya çocuklarını, Gaziemirli ve İzmirli akranlarıyla buluşturuyor, onların arasında ölümsüz dostluk köprülerinin kurulmasına zemin hazırlıyoruz. Haydi İzmir! Her yıl olduğu gibi bu yıl da şenliğe katılan dünya çocuklarımızı evimizde konuk ederek Türk Milleti’nin misafirperverliğini tüm dünyaya duyuralım” çağrısında bulundu.

Bu yıl 21. kez yapılacak Gaziemir Ulusal ve Uluslararası Çocuk Şenliği 20-27 Nisan tarihleri arasında yapılacak. Gaziemir ile özdeşleşen ve 8 yıldır profesyonel bir anlayışla organize edilen şenliğe bu yıl Azerbaycan, Bosna-Hersek, Bulgaristan, Çin Halk Cumhuriyeti, Gürcistan, KKTC, Litvanya, Rusya, Makedonya ve Romanya ile ülkemizden Sivas ve Batman’dan çocuklar katılacak.

Tema ‘yeşil çevre’

Şenliği 8 yıldır şarkısı, logosu ve maskotu ile marka haline getirdiklerini ifade eden Gaziemir Belediye Başkanı Halil İbrahim Şenol, “Önce ‘Yurtta barış, dünyada barış’, daha sonra sırayla ‘Çevre ve sağlık’, ‘Bilinçli çocuk, mutlu gelecek,’ ‘Eğitim ve sağlık,’ ‘Bilişim ve teknoloji,’ ‘Sev kardeşim,’ önceki yıl  ‘Barış içi dans’ geçen yıl da ‘Sanat’ temalarını kullandık. Bu yılki şenliğin temasını, ‘Yeşil Çevre’, sloganını ise ; ‘Hava, su, toprak’ olarak belirledik” dedi.

“Misafirperverliğimizi tüm dünyaya göstermeyi hedefliyoruz”

Başkan Şenol, “Barış ve sevginin, kardeşlik ve dostlukla harmanlandığı Gaziemir Ulusal ve Uluslararası Çocuk Şenliğimizin 21’inci yaşına ulaşmış olmasının gurur ve mutluluğunu yaşıyoruz. Şenliğimiz aracılığıyla dünya çocuklarını, Gaziemirli ve İzmirli akranlarıyla buluşturuyor, onların arasında ölümsüz dostluk köprülerinin kurulmasına zemin hazırlıyoruz. Her yıl olduğu gibi bu yıl da Gaziemir ve İzmir halkı olarak şenliğe katılan dünya çocuklarını evimizde konuk ederek Türk Milleti’nin misafirperverliğini tüm dünyaya duyurmayı hedefliyoruz” diye konuştu.

Şenliğin dünya gençleri arasında kültürel kaynaşma sağladığını, dünya barışına önemli katkı koyduğunu ifade eden Başkan Şenol, şenliğe katılan ülkelerin kültürel materyallerini Gaziemir Uluslararası Çocuk Şenliği Kültür Evi’nde özel vitrinlerde sergilediklerini de sözlerine ekledi. 

Şenliğin geçmişi hakkında

İlki, 1996 yılında yapılan Gaziemir Uluslararası Çocuk Şenliği, 1999 yılında deprem felaketi ve 2003’teki Irak Savaşı dışında, 19 yıldır gerçekleştiriliyor. Şenliğe bugüne kadar 24 ayrı ülkeden 7 binden fazla konuk çocuk katıldı. Şenliğin şarkısı, logosu ve maskotu da bulunuyor. Gaziemir’in yüzde 65’ini kaplayan ormanlık alanlarda yaşayan sincaplar, yedi yıldır şenliğin maskotu olarak kullanılıyor. Bugüne kadar şenliğe katılan ülkeler ise şöyle;

Azerbaycan, Kırgızistan, Bulgaristan, Makedonya, Çek Cumhuriyeti, Türkmenistan, Gürcistan, Moldova, Rusya, Ukrayna, Macaristan, Yugoslavya, Romanya, Bosna Hersek, KKTC, Polonya, Slovakya, Litvanya, Tataristan, Kuzey Osetya, Yunanistan, Hindistan, Almanya ve Çin. Şenliğe 2010 yılından itibaren ülkemizden de konuk iller davet ediliyor.