Suruç'ta katliamının 3. yılında gençler anılıyor

Suruç'ta katliamının 3. yılında gençler anılıyor

Suruç'ta 3 yıl önce IŞİD tarafından katledilen gençler anıldı. Katliamda 33 genç yaşamını yitirmişti.

Sosyalist Gençlik Dernekleri Federasyonunun (SGDF) çağrısıyla, Kobanê’ye oyuncak ve insani yardım malzemeleri götürmek için yola çıktıkları esnada IŞİD tarafından katledilen gençler anıldı. Katliamda yaşamını yitirenlerin aileleri, arkadaşları, HDP milletvekilleri Murat Çepni, Ömer Öcalan, SGDF MYK üyeleri Deniz Bahçeci ve Helin Yılmaz, DTK temsilcisi, ESP MYK üyesi Suat Çorlu, DTK temsilcileri ve Veli Saçılık katıldı.

Katliamın gerçekleştiği Amara Kültür Merkezi’nde açıklama yapan Suruç Aileleri İnisiyatifi “Bizleri engelleseniz de bizler bu bahçe de olmaya, adalet istemeye devam edeceğiz.” açıklaması yaptı.

Urfa’nın Suruç ilçesinde bir araya gelen 300 genç, konakladıkları Amara Kültür Merkezinde yaptıkları basın açıklaması sırasında canlı bomba saldırısının hedefi olmuştu. IŞİD’in üstlendiği saldırı sonucunda 33 kişi hayatını kaybetmiş 100’ü aşkın kişi de yaralanmıştı.

Üzerinden geçen üç yıla rağmen Urfa 5. Ağır Ceza Mahkemesinde devam etmekte olan Suruç Katliamı davasında, bir ilerleme olmadı. 10 Ekim Katliamı davasında tutuklu olarak yargılanan Yakup Şahin davanın firari olmayan tek sanığı olduğu halde henüz mahkemece dinlenmedi. (HABER MERKEZİ)

Polen Ünlü ve Hatice Ezgi Sadet mezarları başında anıldı

Suruç Aileleri İnisiyatifi, katliamda yaşamını yitiren Polen Ünlü ile Hatice Ezgi Sadet’i mezarı başında andı. SGDF Eş Genel Başkanı Okan Danacı, “Onların düşleri gezip yürüdükleri sokaklarda bütün insanların, çocukların özgürce oynayabildiği bir dünya yaratmaktı. Hiçbir düş yarım kalmayacak” dedi.

‘DÜŞLERİ YARIM BIRAKILMAK İSTENDİ’
 
Anmada ilk olarak konuşan SGDF Eş Genel Başkanı Okan Danacı, 3 sene önce bu saatlerde düş yolcularının düşlerinin Suruç’ta Amara Kültür Merkezi’nde yarım bırakılmak istendiğini söyleyerek, “Bütün üyeleriyle SGDF Kobanê’ye halkların yarasını sarmaya ve onlara omuz vermeye gitti. Ama gittiklerinde vahşi bir katliamla tarihin sayfasından silinmek istendiler. Bu katliamla hedeflediklerine ulaşamadılar. Devlet savaş konseptini devreye sokarak, bize hedeflediği şeyin ne olduğunu göstermiş oldu” dedi.

‘HİÇBİR DÜŞ YARIM KALMAYACAK’

Sadet ve Ünlü’yü mezarları başında anmanın kendileri için çok acı verici olduğunu söyleyen Danacı, “Buraya her geldiğimizde bu zoru yaşıyoruz. Ama bir yandan da her seferinden buraya gelmek istiyoruz. Çünkü onlardan güç alıyoruz. Hiçbir düşün yarım kalmayacağı bir mücadeleden bahsediyoruz. Üç harften oluşuyor belki düş ama o kadar büyük bir şey ki eşitlik, adalet, özgürlük, demokrasi ve barış barındırıyor. Onların düşleri bunlardı. Onların düşleri gezip yürüdükleri sokaklarda bütün insanların, çocukların özgürce oynayabildiği bir dünya yaratmaktı. O yüzden hiçbir düş yarım kalmayacak. Bizi yok etmek istediler ama milyonlarca Polen olup Hatice olup karşılarına dikildik. Adalet mücadelesinden bir an olsun vazgeçmedik ve vazgeçmeyeceğiz” diye belirtti.