Trakya'da termik istemeyen köylüler yetkilileri kovdu

Trakya'da termik istemeyen köylüler yetkilileri kovdu

Kırklareli'ne yapılması planlanan termik santral için bugün yapılması planlanan ÇED toplantısı çevre köy halkının ve doğa savunucuların tepkisi sonucu yapılamadı. Yetkililer protestolar karşısında bölgeyi terk etmek zorunda kaldılar.

YURT / Ayşegül BAŞAR

Kırklareli'ne yapılması planlanan termik santrale karşı çevre köylerden vatandaşlar ve İstanbul'un çeşitli yerlerinden doğa savunucuları Kırklareli yakınlarındaki İnece Beldesinde biraraya geldi. 'Zehir solumak istemiyoruz' diyen köylüler, İnece Belediye Düğün Salonunda yapılmak istenen ÇED toplantısını yaptırmayarak, yetkilileri beldeden kovdu.

Kırklareli merkeze yakın Dokuzhöyük, Karahalil, İnece ve Ukonak köylerinin tam ortasina yapılmak istenen Termik santrale bölge halkınn tepkisine sebep oldu.

'TRAKYA ZEHİR SOLUMASIN'

Bugün bu köylerden gelenler, "Termik Santrale karşıyız, zehir solumak istemiyoruz, köyümüzden defolup gitsinler" dedi.

YETKİLİLERİ KOVDULAR

Çeşitli köylerden bir araya gelip termiğe karşı protesto gerçekleştiren vatandaşların tepkisi üzerine Bakanlık yetkilileri İnece'den ayrılmak zorunda kaldılar. Yetkililerin İnece'yi terk etmesi üzerine hep birlikde belde merkezinde toplanan vatandaşlar burada açıklama yaptılar.

'MÜCADELEMİZ DEVAM EDECEK'

Kadınların yoğun olarak katıldığı protestoda bir kadın şöyle konuştu: "Termik yapılsın istemiyoruz, zehir solumak istemiyoruz, bizi zehirlemeye kimsenin hakkı yok. Bu topraklar bizim bizden izinsiz hiçbirşey yapamazlar. Onlar yaptıkça biz karşılarında olacağız. Hakkızı aramaya mücadele etmeye devam edeceğiz gerekirse kapılarında yatarız yine de termik yaptırmayız".