Uluslararası Bale Festivali başlıyor!

Uluslararası Bale Festivali başlıyor!

Bakırköy Belediyesi’nin katkılarıyla ve Dünyaca Ünlü Türk Balerin ve Eğitmen Gülnur Bayburt’un organizasyonuyla yapılacak olan “Uluslararası Boğaziçi Bale Festivali” 19-21 Temmuz 2018 tarihlerinde gerçekleştiriliyor. Leyla Gencer Opera ve Sanat Merkezi’nin büyüsüyle harmanlanacak olan festivalde, dünya balesi İstanbul’da sanatseverlerle buluşacak.

‘Bosphorus Internetional Ballet Festival (Uluslararası Boğaziçi Bale Festivali) adıyla gerçekleşecek olan Festival, Türkiye'de bale sanatının gelişmesi ve Türk dansçılarının uluslararası arenada seslerini duyurmalarını amaçlıyor. Bakırköy Belediyesi katkılarıyla gerçekleşecek organizasyon Bakırköy Belediyesi Leyla Gencer Opera ve Sanat Merkezi’nde düzenlenecek.

3 Farklı Ülkeden 50 Yarışmacının katılacağı Festival kapsamında Ünlü Türk Balerin ve Eğitmen Gülnur Bayburt’un öğrencileri de bir dizi gösteri sunacaklar.

Festival öncesi açıklamalarda bulunan Bakırköy Belediye Başkanı Dr. Bülent Kerimoğlu "Bu festivalin dünyaya açılmak konusunda Türk balesine çok değerli katkıları olduğuna inanıyorum. Kültür Sanat Başkenti Bakırköyümüz bu kez de balenin kalbinin attığı yer olacak." dedi. Festivali organize eden Gülnur Bayburt’a teşekkür eden Kerimoğlu festival katılımcılarını kutlayarak sanata olan desteğin hep devam edeceğini belirtti.