Ütü masalarının içinden binlerce paket çıktı!

Ütü masalarının içinden binlerce paket çıktı!

Güvenlik güçlerince alınan tedbirlerin ardından yurda kaçak sigara sokmakta yeni arayışlara yönelen kaçakçılık şebekelerinin başvurduğu yöntemler şaşırtmaya devam ediyor.

Önceki gün İstanbul'da mucur yüklü bir hafriyat kamyonunun damperinin altına yapılan gizli bölmede polis tarafından ele geçirilen binlerce  paket kaçak sigaranın ardından dünde jandarma tarafından bir depoya yapılan baskında ütü masası ve elektrik trafolarının içerisine gizlenmiş yüzlerce paket kaçak sigara ele geçirildi. 

Yurt dışından ülkeye sokulup Antep üzerinden İstanbul'a getirilerek piyasaya sürülmeye çalışılan sigaraların sahibi olarak bir kişi yakalanıp tutuklandı.

Kaçak sigara şebekelerine yönelik olarak çalışma yapan İstanbul İl Jandarma Komutanlığı ekipleri,  Ş.D. isimli bir kaçakçının yurda Suriye ve Irak'tan kaçak yollarla yurda soktuğu sigaraları İstanbul'a getirip irtibatlı olduğu şahıslara satacağı bilgisine ulaşınca, kimliği tespit edilen Ş.D. teknik ve fiziki takibe alındı.İnceleme ve takip sonrasında Ş.D. nin kaçak sigaraları Gaziantep'ten irtibatlı olduğu kişiler aracılığıyla kargo ile İstanbul'a getirteceği tespit edildi.Tespitin ardından sigaraların ulaştırılmasında kullanılan kargo şirketince sigaralar İstanbul'a getirilip, Ş.D. tarafından teslim alındıktan sonra  depolandığı adrese baskın düzenlendi.. 
Yapılan baskında, sanayi tipi ütü masalarının ve elektrik trafolarının içine zulalanmış vaziyette binlerce paket bandrolsüz kaçak sigara ele geçiren ekipler, gelirinin büyük kısmı bölücü terör örgütü PKK'ya gittiği bilinen kaçak sigaralarla ilgili olarak  Ş.D.yi yakalayıp gözaltına aldı. Toptan sigara kaçakçılığı yaptığı belirlenen ve sevk edildiği mahkemece tutuklanan Ş.D.ile bağlantılı şahıslara  yönelik soruşturmanın devam ettiği öğrenildi.