Uyuşturucu kullanım yaşı 12'ye düştü

Uyuşturucu kullanım yaşı 12'ye düştü

Gençleri sinsice zehirleyen uyuşturucu madde bağımlılığına dikkat çeken ‘Umut’ adlı tiyatro oyunu gösteriminde konuşan eğitimci Devran Şanlı, uyuşturucu kullanım yaşının 12’ye düştüğünü söyledi.

Aileler ve gençlerde farkındalık yaratmak istediklerini belirten Şanlı, amaçlarının bu projeyle daha çok kişiye ulaşmak olduğunu vurguladı.

Kültür ve sanat etkinlikleri kapsamında Sarıyerlileri her hafta farklı bir tiyatro oyunuyla buluşturan Sarıyer Belediyesi Kültür Müdürlüğü, ‘Umut’ adlı tiyatro oyunuyla izleyenlere duygu dolu anlar yaşattı. Beykent Üniversitesi Tiyatro Topluluğu tarafından Nejat Uygur Sahnesi’nde ikinci kez sahnelenen oyunda, madde bağımlısı bir gencin hayat hikâyesi perdeye taşındı. Bir psikiyatrisin uyuşturucuyla mücadele eden genci kurtarmak için verdiği çabanın anlatıldığı oyun, tiyatro severleri hüzünlendirdi.

HEDEFİMİZ DAHA ÇOK KİŞİYE ULAŞMAK

Uyuşturucu kullanım yaşının 12’ye düştüğüne dikkat çeken Beykent Üniversitesi Tiyatro Eğitmeni Devran Şanlı, ‘bir kereden bir şey olmaz’ denilerek başlanılan uyuşturucu bağımlılığının gençlerin hayatını kararttığını söyledi. Amaçlarının bu projeyle daha çok kişiye ulaşmak olduğunu vurgulayan Şanlı, “Bu konuda ailelere ve bizlere önemli görevler düşüyor. Gençlerimizi korumak için elimizden gelen her türlü mücadeleyi vereceğiz. Bu kapsamda Umut adlı oyunumuzu sizlerle buluşturuyoruz. Farklı bölümlerde okuyan öğrenciler gönüllü olarak bir proje yaptılar ve bende yönetmenliğini üstlendim. ‘Umut’ oyununda uyuşturucu konusunda farkındalık yaratmayı amaçlıyoruz” dedi.