Avukatlara yeşil pasaport

Avukatlara yeşil pasaport

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Yargı Reformu Strateji Belgesi'nin ilk paketini onaylamasıyla avukatlara yeşil pasaport hakkı verildi. Baroya kayıtlı ve en az 15 yıl kıdemi bulunan avukatlara hususi damgalı pasaport verilecek.

TBMM'de kabul edilip Cumhurbaşkanı'nın imzaladığı Ceza Muhakemesi Kanunu ve Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapan Kanun olan Yargı Reformu Strateji Belgesi, Resmi Gazete'de yayımlandı. Adalet Bakanı Abdülhamit Gül, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın paketi onayladığını duyurdu.

Kanuna göre, baroya kayıtlı ve en az 15 yıl kıdemi bulunan avukatlara hususi damgalı pasaport verilecek. Ancak avukatların haklarında, Türk Ceza Kanunu'nda belirtilen suçlar ile Terörle Mücadele Kanunu kapsamına giren suçlardan dolayı soruşturma veya kovuşturma bulunmaması şartı aranacak.

Haklarında TCK İkinci Kitap Dördüncü Kısım, Dördüncü, Beşinci, Altıncı ve Yedinci Bölümlerde tanımlanan suçlar ile TMK kapsamına giren suçlardan dolayı soruşturma ve kovuşturma bulunanlara 15 yıl şartını karşılasa da hususi pasaport verilmeyecek.