Bayramda İstanbul nefes alacak
Bayramdan önceki 6 günlük sürede İstanbul'dan yoğun bir otobüs çıkışı yaşanacak.
Türkiye Otobüsçüler Federasyonu (TOFED) Genel Başkanı Birol Özcan, bayramdan önceki 6 günlük sürede (19-24 Haziran) İstanbul'dan her gün 2 bin 500 otobüsün çıkacağını belirterek, 'Bu otobüslerde ortalama 40 kişi olduğunu ele aldığımızda 6 günde 600 bin kişi İstanbul'dan yaz ve bayram tatili için otobüsle ayrılmış olacak.' dedi.
Tüm Türkiye'de hareketliliğin yaşandığını belirten Birol Özcan, "Ancak İstanbul'da aşırı bir yoğunluk var. Dünden itibaren başlayıp 23 Haziran Cuma tarihine kadarki tüm biletler 15-20 gün önceden tükendi. Anadolu ve Trakya dahil olmak üzere bilet kalmadı." ifadelerini kullandı.
Başkan Özcan, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığının izni kapsamında 23-29 Haziran arasında B1 ve D1 yetki belgesi sahibi firmaların zaman tarifesine bağlı olmadan B2 ve D2 yetki belgeli otobüsleri kullanmasına izin verildiğini anımsatarak, "Ancak cuma gününün dışında bu ek izin istediğimiz gibi olmadı. Çünkü cumartesi günü zaten arefe. İnsanlar genelde arefe günü yola çıkmayı tercih etmiyorlar, en azından arefe günü evde olmayı istiyorlar" diye konuştu.
Özcan, İstanbul'dan gidişlerin yüzde 100 dolu olduğunu anımsatarak, dönüşlerin ise yüzde 60 kapasite ile gerçekleştiğini belirterek, "Ek seferler daha erken konulabilseydi bu rakam yüzde 30-40 artardı. Bilet fiyatları da uygun. Komşu illere 30 lira civarında olan bilet fiyatları İstanbul'a uzak olan doğudaki illerimizde 120-130 TL'ye kadar çıkıyor" diye konuştu.