CHP Buca’da o isim kesin ihraç talebiyle disipline...

CHP Buca’da o isim kesin ihraç talebiyle disipline...

CHP Eski Genel Başkanı Deniz Baykal için sosyal medyada açıklama yapan partili Cevdet Akbulak kesin ihraç talebiyle disipline sevk edildi. 

Özgür TUĞRUL / YURT

CHP Buca İlçe Örgütü’ne kayıtlı üye Cevdet Akbulak sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, “Deniz Baykal’a kısa ömürler dilerim. Mezarında bile rahat uyuma Baykal. Kısa vadende bizi Uzun Zat’a sattığın için” dedi.

Diğer bir partili Mehmet Solmaz ise paylaşımın altına, ‘Doğru söze ne denir’ diyerek Akbulak’a destek verdi.

İl Başkan Yardımcısı Şirin Akgül ise gelişmeler sonrasında, “Sevgili partili yoldaşlarım. Kendini bilmez bir kişi "buna CHP'li diyemiyorum" insanlıktan nasibini almamış bu kişi eski Genel Başkanımız Sayın Deniz Baykal ile ilgili yapmış olduğu paylaşımından dolayı yukarda saydığım sıfatları hak etmiştir. Bu nedenle şu anda yoğun bakımda hayatta kalma mücadelesi veren bir insana "mezarında bile rahat uyuma Baykal" diyecek kadar hadsizlik yapan bir kişinin derhal bu partiden atılması lazım. Buradan bütün İzmir kamuoyuna sesleniyorum Dini dili Irkı siyasi görüşü ne olursa olsun yaşam mücadelesi veren bir insana bu cümleyi kuran insanı insanlıktan nasibini almadığını Cumhuriyet Halk Partisinde işinin olmadığını ifade etmek isterim. Bu nedenle buradan bütün Cumhuriyet halk partililerine bu yapılan densizliğe kayıtsız kalmamalarını rica ediyorum” açıklamasını yaptı.

KESİN İHRAÇ TALEBİYLE DİSİPLİNE GÖNDERİLDİ!

Buca İlçe Başkanı Çağdaş Kaya, “Zaten biz gerekeni yapacağız. İl Disiplin Kurulu’na göndereceğiz. İl yönetiminden de bu yönde talep var. Böyle dengesiz açıklamalar kabul edilemez” dedi. Akbulak'ın Başkan Kaya'nın açıklamasından sonra gerçekleşen ilçe yönetim kurulu toplantısında kesin ihraç talebiyle disipline sevk edildiği öğrenildi.