CHP'li Belediye'de 'Türkeş Parkı' tartışması

CHP'li Belediye'de 'Türkeş Parkı' tartışması

CHP'li Silivri Belediyesi'nin bir parka 'Alpaslan Türkeş' ismi verilmesi CHP'li yurttaşların tepkisine neden oldu.

Silivri Belediye Başkanı CHP’li Özcan Işıklar ve CHP’li Belediye Meclis üyelerinin de oylarıyla; Silivri Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı’nın talebi doğrultusunda ilçedeki bir parka “Başbuğ Alparslan Türkeş Parkı” adı verildi.

Parkın ve hatıra anıtının açılışı 2 Nisan 2016 günü yapılmasına rağmen isminin verilmesine dair karar, Belediye Meclisinin 6 Mayıs 2016 günü yapılan toplantısında alındı.

Park’ın açılışına; Milliyetçi Hareket Partisi İstanbul İl Başkanı Mehmet Bülent Karataş, Ülkü Ocakları İstanbul İl Başkanı Ahmet Yiğit Yıldırım, MHP İstanbul Milletvekili Arzu Erdem, MHP Antalya Milletvekili Ahmet Selim Yurdakul, MHP Silivri İlçe Başkanı Şenol Türkyılmaz, MYK Üyeleri katılırken Türkeş'in torunu "Her şeyden önce bir borcumuzu ödeyelim. Bugün burada bu güzel parka Başbuğ Alparslan Türkeş'in adının verilmesine ve bu güzel anıtın buraya yapılmasında katkısı olan herkese teşekkür ediyorum." ifadelerini kullandı.

CHP'Lİ YURTTAŞLARDAN TEPKİ!

CHP'li yurttaşlar "Parka isim verilmesine dair kararın alındığı Belediye Meclis toplantısının, acı bir tesadüfle, 6 Mayıs gibi her birimizin yüreğini yakan Denizlerin katledildiği gün olması tepkimizi daha da arttırdı" derken Özcan Işıklar'a ve CHP'li belediye meclis üyelerine seslenerek bir an önce ismin değiştirilmesi talebinde bulundular.