
Erkek yerine kadın cenazesi, yakınlarını şoke etti
Aydın'ın Söke İlçesi'nde tedavi gördüğü hastanede ölen 50 yaşındaki Halil Asal'ın cenazesi, İzmir Adnan Menderes Havalimanı'ndan memleketi Şanlıurfa'ya gönderildi. Ancak havaalanında cenazelerin karışması üzerine ölen kardeşinin cenazesine son kez bakmak isteyen ağabey, kadın cenazesiyle karşılaşınca şoke oldu.
Söke'de özel bir hastanede, geçen 11 Eylül'de hayatını kaybeden Halil Asal'ın cenazesi memleketi Şanlıurfa'ya gönderilmek üzere İzmir Adnan Menderes Havalimanı'na götürüldü. Burada Asal'ın cenazesi İstanbul aktarmalı olarak Şanlıurfa'ya getirildi. Yakınları tarafından GAP Havalimanı'ndan teslim alınan cenaze, Mehmet Akif İnan Eğitim ve Araştırma Hastanesi morguna kaldırıldı.
Cenaze işlemlerinin tamamlanmasının ardından ölen Halil Asal'ın son kez yüzünü görmek için kefenini açan yakınları, kadının cenazesiyle karşılaşınca şoke oldu. Bir süre şaşkınlık yaşayan Asal Ailesi fertleri, yaşanan karışıklık gerekçesiyle durumu yetkililere bildirdi. Erkek cenazesi yerine kadın cenazesiyle karşılaşan Asal Ailesi, havayolu şirketine tepki gösterdi. Hayatını kaybeden Halil Asal'ın ağabeyi Bakır Asal, yaşananlara tepki göstererek şöyle dedi:
"Kardeşim tedavi gördüğü Söke'deki hastanede hayatını kaybetti. Şanlıurfa'da toprağa vermek üzere cenaze İzmir'den İstanbul aktarmalı olarak Şanlıurfa'ya gönderildi. Son kez yüzünü görmek için kefenini açtığımızda bir kadın cenazesiyle karşılaştık. Biz yüzünü açıp bakmasaydık, götürüp defnetseydik bunun vebalini günahını kim kaldıracaktı?"
GERÇEK CENAZE İSTANBUL'DA KALDI
Havayolu şirketiyle yapılan görüşmenin ardından ölen Halil Asal'ın cenazesi İstanbul'da olduğu, öğleden sonra uçakla Şanlıurfa'ya gönderileceği kaydedildi. Şanlıurfa'daki kadının cenazesinin ise Erzurum'a gönderileceği bildirildi.
CENAZE ŞANLIURFA'YA GETİRİLDİ
Tedavi gördüğü Aydın'ın Söke İlçesi'nde hayatını kaybeden Halil Asal'ın karışan cenazesi, Şanlıurfa'ya getirildi. GAP Havalimanı'ndan yakınları tarafından cenazesi teslim alınan Asal'ın tabutunu hastane morgunda kontrol eden yakınları, bu kez rahat nefes aldı. Cenazelerini teşhis ettiklerini ifade eden ağabey Bakır Asal, kardeşini yarın defnedeceklerini söyledi.
ERZİNCAN'DAKİ AİLE DE ŞOKE OLDU
Bir süredir İzmir’de bulunan 9 çocuk annesi 93 yaşındaki Fatma Celayir 11 Eylül pazartesi günü vefat etti. Oğulları Kadir ve Abdullah Celayir, annelerinin cenazesini memleketleri Erzincan’a getirmek için İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne başvurdu. Cenazenin bugün havayolu ile Erzincan’a getirileceği bilgisini alan iki kardeş, kendilerine bildirilen saatte Erzincan Havalimanı’na gitti. Burada bir süre bekletilen aileye yetkililer, "Sizin cenaze uçakta değil" denildi.
Bu sırada Şanlıurfa'dan aileyi arayan belediye yetkilileri, "Sizin cenaze yanlışıkla buraya geldi. Buraya gelmesi gereken Halil Asal'ın cenazesi de oraya gitmiş. Sizin cenazeyi karayolu ile Erzincan'a gönderiyoruz" dedi.
Fatma Celayir’in oğlu 59 yaşındaki Kadir Celayir, annelerinin vefatının ardından gerekli işlemleri başlattıklarını ve havayolu ile Erzincan’a getirilmesi gerekirken, gelmediğini söyledi. Celayir, "Havalimanındaki yetkililer bize cenazenin İstanbul’dan gelen uçakta olmadığını söylediler. Öğrendiğimiz kadarıyla annemizin cenazesi yerine yanlışlıkla başka bir cenaze gelmiş. Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi’nde de yetkililer telefonla ulaşarak annemizin cenazesinin orada olduğunu ifade etti. Cenazemizin karayolu ile Erzincan’a geleceğini belirttiler" diye konuştu.
Yaşanan olumsuzluk nedeniyle acılarını dahi yaşayamadıklarını ifade eden 71 yaşındaki Abdullah Celayir ise "Biz cenaden bir gün önce Erzincan'a geldik. Bugün cenazemizi uçaktan alacaktık. Annemizin ölümünün ardından yakınlarımıza haber verdik. Erzincan’a bağlı Çayırlı ilçesinin Aşağa Çamurdere Köyü’nde mezarı kazıldı, yurt dışındaki akrabalarımız bugün olacak defin için geldiler. Ancak bizim cenazemiz yerine başka bir cenaze gelmiş. Havayolu şirketinin yapmayacağı şeyler ama yapmışlar" dedi.