Filyasyon ekibine saldırdı!

Filyasyon ekibine saldırdı!

Kuşadası'nda koronavirüs temaslısı bir hastaya ilaç vermekle görevli filyasyon ekibi, cuma günü akşam saatlerinde gittikleri bir sitede site yöneticisinin saldırısına uğradı.

Kuşadası'nda koronavirüs temaslısı bir hastaya ilaç vermekle görevli filyasyon ekibi, cuma günü akşam saatlerinde gittikleri bir sitede site yöneticisinin saldırısına uğradı. Görevlileri içeri almak istemeyen S.Y. isimli site yöneticisi, olay yerine çağrılan polisler tarafından gözaltına alınırken, Aydın İl Sağlık Müdürlüğü konu ile ilgili soruşturma başlatıldığını bildirdi. Aydın Tabip Odası ve Türk Tabipleri Birliği de saldırıyı kınadı.

Aydın’ın Kuşadası ilçesi Değirmendere Mahallesi’nde temaslı bir hastanın kontrollerini yapmak için 6 Kasım’da bir siteye giden filyasyon ekibi site yöneticisi S.Y.’nin sözlü ve fiziksel saldırısına uğradı. Ekibin çalışmasını engelleyen site yöneticisi çağrılan polisler tarafından gözaltına alındı.

Aydın Tabip Odası, Aydın İl Sağlık Müdürlüğü ve Türk Tabipleri Birliği sosyal medya hesaplarından yaptığı açıklamalar ile saldırı kınanarak, sağlıkçılara geçmiş olsun mesajı verildi.

Aydın Tabip Odası ile Türk Tabipleri Birliği twitter hesaplarından yapılan açıklamalarda, “Kuşadası merkezde temaslı hastaya filyasyon çalışması ziyarete gidilmesi esnada sağlık ekibi saldırıya uğramıştır. Pandeminin başından beri toplumun ve bireylerin sağlığını korumak için her türlü riski göz önüne alarak gece gündüz canı pahasına çalışan sağlık çalışanlarımıza bu şiddeti kınıyor ve geçmiş osun dileklerimizi sunuyoruz” denildi.

Aydın İl Sağlık Müdürlüğü sosyal medya hesabından, İl Sağlık Müdürü Osman Açıkgöz imzasıyla paylaşılan açıklamada, konu ile ilgili soruşturmanın başlatıldığı bildirildi. İl Sağlık Müdürlüğü açıklaması şöyle:

"Kuşadası ilçemizde temaslı bir hastamıza filyasyon ve ilaç vermek üzere görevli giden ekibimize yapılan saldırıyı şiddetle kınıyoruz. Sayın Valimiz, Sayın Kaymakamımız ve İl Müdürlüğü'müzün bizzat takip ettiği olayda, adli süreç başlatılmış ve şahıs gözaltına alınmıştır. Gece gündüz demeden sahada büyük bir özveriyle görev yapan çalışma arkadaşlarımıza ve ailelerine geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz."