Fransız ressam Leopold Levy’nin eserleri Bodrum'da

Fransız ressam Leopold Levy’nin eserleri Bodrum'da

Fransız ressam ve akademisyen Leopold Levy’nin eserleri Bodrum'da sergilenmeye başladı.

Fransız ressam ve akademisyen Leopold Levy’nin eserleri Bodrum'da sergilenmeye başladı. 

1936 – 1949 yılları arasında Türkiye’ye gelen, ülkede sanat ve sanat eğitimi sürecine hoca ve sanatçı olarak önemli katkılarda bulunan sanatçı Levy'nin 104 eserden oluşan "Leopold Levy, O Bir Efsane" sergisi Bodrum Belediyesi Şevket Sabancı Kültür Merkezi’nde sanatseverler ile buluştu.

Bodrum Belediyesi Başkan Yardımcısı Hüseyin Tutkun, "Türkiye’de ilk defa Bodrum’da üst düzeyde bir sanatçının sergisini sanatseverlerle buluşturmaktan gurur ve mutluluk duyduklarını" söyledi. Şevket Sabancı Sanat Kurulu Üyesi ve Sergi Küratörü Kıymet Giray da, "Leopold Levy sergisi için uzun aylardır bir çalışma yaptıklarını" belirterek Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras ve tüm yetkililere teşekkür etti. 

Sergi, 10 Ağustos 2021 tarihine kadar devam edecek. Şevket Sabancı Kültür ve Sanat Merkezi’nde her gün 10.00 ile 22.00 saatleri arasında sanatseverler tarafından ziyaret edilebilecek.

LEOPOLD LEVY KİMDİR?

Levy, Fransa’da 1882 yılında doğan 1966 yılında Fransa’da ölen ressam ve akademisyen.

Mustafa Kemal Atatürk’ün emri ile açılan Resim Heykel Müzesi’nin düzenlenmesinde bizzat çalışan Leopold Levy, Çağdaş Türk Resim Sanatında önemli yer tutan bir sanatçı kuşağının yetişmesine olanak sağladı.

Ankara Operası için 1947 yılında Boğaziçi’nin bir gravürünü yapan Leopold Levy, Ahmet Hamdi Tanpınar, Nurullah Ataç, Yahya Kemal Beyatlı, Sabahattin Ali, Fikret Adil, Arif Dino, Abidin Dino, Güzin Dino, Nadir Nadi ve Berin Nadi ile yakın dostluk kurmuştur, Aralık 1966 yılında vefat eden Levy, eserlerinin önemli bir bölümünü ve atölyesini öğrencisi ressam Tiraje Dikmen’e bıraktı.