Hırsızlıktan yakalanan çiftten bu fotoğraf çıkınca işin rengi değişti!

Hırsızlıktan yakalanan çiftten bu fotoğraf çıkınca işin rengi değişti!

İstanbul'da hırsızlıktan yakalanan çiftin üzerinden yüklü miktarda para ve PKK elebaşı ile çekilmiş fotoğraflar çıkınca işin rengi değişti. Çift, tutuklandı.

İstanbul polisi hırsızlık yaptıkları için gözaltına aldığı  Suriye uyruklu karı-kocanın  PKK'lı olduğunu tespit etti.

HIRSIZLIK YAPTIKLARI İÇİN YAKALANDILAR PKK'LI ÇIKTILAR

Atatürk Havalimanı Şube Müdürlüğü görevlilerince 13  Eylül'de bir mağazada hırsızlık yaptıkları için yakalanan N.K. ve H.H. isimli  Suriye uyruklu karı kocanın üst aramasında yüklü miktarda para çıktı. Ayrıca N.K. isimli şahsın PKK/KCK terör örgütünün elebaşı  Abdullah Öcalan ile birlikte eski zamanlarda çekilmiş olduğu fotoğraflar da ele geçirildi.

PKK EYLEMLERİNİ ORGANİZE ETMİŞ

Hırsızlık suçundan tutuklanan N.K. ve H.H. tutukluluk hallerinin sona ermesinin ardından terör soruşturması kapsamında polis ekiplerince tekrar gözaltına alındı. Bu kapsamda H.H. isimli şüphelinin cep telefonu incelemeye alındı. Yapılan incelmelerde H.H.'nin, 2016- 2017 yıllarında  Avrupa ülkelerinin başkentlerinde PKK/KCK terör örgütünün sözde lideri  Abdullah Öcalan'ın serbest bırakılması için gerçekleştirilen protesto eylemlerini organize ettiği ortaya çıktı.

ÜSTÜNDE ÖCALAN İLE FOTOĞRAFLARI ÇIKTI

Aynı zamanda H.H.'nin, PYD/YPG'ye finansal kaynak sağlamak amacıyla yüklü miktarda para bulundurduğu öğrenildi. H.H.'nin eşi olan N.K.'nin ise,  Suriye'de bulunan PYD/YPG terör örgütü mensuplarıyla çekilmiş fotoğrafları ve  Öcalan ile geçmiş zamanda çekilmiş resimleri ele geçirildi. Resimlerin N.K.'nin üst aramasında çıkması dikkat çekti.

TUTUKLANDILAR

Adliyeye sevk edilen N.K. ve H.H. bugün çıkarıldıkları mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.

GRİ LİSTEDE ADI GEÇEN TERÖRİST YAKALANDI

Öte yandan polis ekipleri, PKK/ KCK terör örgütü adına kırsal alanda faaliyet yürüten ve "Silahlı terör örgütüne üye olma" suçundan terör aramalarında gri listede yer alan F.B. isimli örgüt mensubunun illegal yollardan  Türkiye'ye girdiğini tespit etti. Bunun üzerine harekete geçen ekipler yaptıkları araştırmada A.E. isimli bir örgüt mensubunun F.B.'nin saklanmasına yardım ettiğini belirledi. Çalışmalarını sürdüren polis ekipleri gri listede yer alan F.B.'nın M.E.Ö. isimli bir şahsın aracılığıyla  Avrupa'ya kaçmaya çalıştığını öğrendi.

Polis ekipleri yaptıkları teknik ve fiziki takiplerin ardından F.B. A.E. ve M.E.Ö.'nün yakalanmasına yönelik operasyon düzenledi. Yapılan operasyonla yakalanarak gözaltına alınan F.B. A.E. ve M.E.Ö. bugün çıkarıldıkları mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.