İstanbul'da deniz taksiler artıyor

İstanbul'da deniz taksiler artıyor

İstanbullunun yeni nesil ve çevreci ulaşım aracı Deniz Taksilerin sayısı artırıldı. Haliç Tersanesi’nde yapımı tamamlanan 15 araç daha denize indi. Böylece toplam Deniz Taksi sayısı 25’e ulaştı.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu tarafından 24 Eylül 2021’de tanıtılan, tamamı yerli ve milli olanaklarla üretilen Deniz Taksi filosu güçlendirildi. Şehrin yeni ulaşım araçları arasına 15 yeni aracın daha katılmasıyla deniz taksi sayısı 25’e yükseldi.

Engellilerin, bebek arabalı ailelerin ve bisikletlilerin de rahatlıkla kullanabileceği şekilde özel olarak tasarlan Deniz Taksiler, 50 nokta ve iskelede hizmet veriyor. Şehir Hatları’nın 46 iskelesinin yanı sıra Galataport İstanbul, Haliç Kongre Merkezi, İstinye Tekne Park ve Tarabya Tekne Park yanaşma noktalarında yolcu alabiliyor.

7/24 DENİZDE HİZMET VERİYOR

Günün her saati 7/24 kullanılabilen 10 yolcu kapasiteli Deniz Taksiler uygulama ile çağrılabiliyor. İBB DENİZ TAKSİ uygulamasına, IOS işletim sistemleri için Apple Store’dan, Android işletim sistemleri için Play Store’dan ulaşılabiliyor. Yolcular seyahat etmek istedikleri iskeleleri, tarihi ve saati seçerek rezervasyon yapabiliyor.

ARAÇ İSİMLERİ DE İSTANBULLU

Deniz Taksilerin tamamı İstanbul’da yaşayan kuş türlerinden oluşan isimleri şöyle:

“Yelkovan, Kırlangıç, Martı, Saka, Leylek, Güvercin, Karga, Bülbül, Guguk, Serçe, Çalıkuşu, Sumru, Çulluk, Bıldırcın, Kumru, Turna, Kuğu, Suna, Florya, Yalıçapkını, Ağaçkakan, Saksağan, Baştankara, Balaban, İspinoz”