'Kahrolsun tecavüz' dediler, dava yediler

'Kahrolsun tecavüz' dediler, dava yediler

Tecavüz Yasası olarak bilinen ve kamuoyundaki tepkiler üzerine geri çekilen düzenlemeye karşı geçtiğimiz Kasım ayında Antalya Cumhuriyet Meydanı’ndaki Atatürk anıtında oturma eylemi yapan 7 kadın mahkemeye çıkarıldı

Antalya'da geçen kasım ayında, ‘tecavüz yasası’ olarak bilinen ve kamuoyundaki tepkiler üzerine geri çekilen düzenlemeye karşı Cumhuriyet Meydanındaki Atatürk anıtına çıkıp oturma eylemi yapan 7 kadın hakkında dava açıldı.

Antalya 1’inci Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşma öncesi tutuksuz 7 sanığa destek için çok sayıda kadın Antalya Adliyesi önünde toplandı. 2911 sayılı Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri kanununa muhalefetten 1 yıla kadar hapsi istenen kadınlar, duruşma öncesi adliye önünde yaptıkları açıklamada, suçlamaları kabul etmediklerini belirtti.