Kartal Belediyesi'nden 27 Mart Dünya Tiyatro Günü’nde kutlama

Kartal Belediyesi'nden 27 Mart Dünya Tiyatro Günü’nde kutlama

27 Mart Dünya Tiyatro Günü kutlamaları kapsamında Kartallı tiyatro severler iki oyun ve tiyatro sahnesinde yıllarca emek veren usta oyuncularla buluştu.

Kartal Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü’nün Dünya Tiyatro Günü dolayısıyla düzenlediği etkinlikler kapsamında ‘İkinci Bahar’ adlı oyun, Kartal Hasan Ali Yücel Kültür Merkezi’nde sahnelendi. 25 Mart Cuma günü sahnelenen oyunda Cihat Tamer’in yanı sıra; Suzan Aksoy, Selin Köseoğlu, Kerem Poyraz Kayaalp ve Serkan Budak da rol aldı. Alfanso Passo’nun yazdığı, Serkan Budak’ın tiyatro sahnesine uyarlayarak yönettiği 2 perdelik komedi türündeki oyun, seyirciden tam not aldı.
 

İki kuşağın hayata, aşka farklı pencereden bakmalarını mizahi bir dille anlatan oyun, seyircileri hem güldürdü, hem de herkesin ikinci bahar fırsatı olduğunu keyifli bir şekilde seyirciye aktardı. Tiyatro Epizot tarafından sahnelenen oyunda; yalnızlığın, hastalıkların, mutsuzluğun gölgesinde iki farklı yaşam süren Nihal Hanım ve Orhan Bey’in hayatlarının ikinci baharını yaşayabilmek için yakaladıkları fırsat ve her ikisinin de evlatlarının bu durum karşısındaki tepkilerini mizahi bir dille anlatan tiyatro oyunu, seyirciler tarafından ayakta alkışlandı.
 

27 Mart Dünya Tiyatro Günü’nde ise kalemiyle devleşen şair Nazım Hikmet’in ölümsüz eseri “Memleketimden İnsan Manzaraları” adlı oyun, Kartallı seyircisi ile buluştu.

Duayen tiyatro oyuncusu ve yönetmen Rutkay Aziz’in uyarlayıp yönettiği oyun, Aysa Prodüksiyon Perdeci Oyunları tarafından sahnelendi. Kalabalık bir oyuncu kadrosunun yanı sıra; dekoru ile de göz dolduran oyunda Kartal Belediyesi Hasan Ali Yücel Kültür Merkezi’nin koltukları tamamen doldu. 
 

Sahneye çıkan Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel, sergiledikleri performans ve verdikleri emeklerden dolayı oyuncuları ve tiyatro ekibini tebrik etti. 
 

Rutkay Aziz’e Onur Ödülü 
Yüksel,  Kartal Belediyesi tarafından Dünya Tiyatro Günü dolayısıyla duayen oyuncu Rutkay Aziz’e Onur Ödülü’nü verdi.