Kış fena bastırdı, Toroslar’da mahsur kalanları Mersin Büyükşehir Belediyesi kurtardı!

Mersin Büyükşehir Belediyesi ekipleri, Toroslar ilçesinin yüksek kesimlerinde etkili olan kar yağışı nedeniyle kapanan yolları açtı, kar yağışına hazırlıksız yakalanan ve yolda mahsur kalan vatandaşları kurtardı.

Büyükşehir Belediyesi ekiplerinin Mersin’in yüksek kesimlerindeki kar mücadelesi devam ediyor. Toroslar ilçesinin yüksek mahallelerinde 30 Ocak’ta akşam saatlerinde başlayan ve gece boyunca süren kar yağışında mahallelerin karla kapanan yollarını açan ekipler, yolda mahsur kalan araçları da kurtarıyor.


YOLLAR AÇILIYOR, MAHSUR KALANLAR KURTARILIYOR
Kar yağışı başlamadan önce Arslanköy Mahallesi’ne 1 kar küreme ve tuzlama aracı, 1 kazıcı yükleyici kepçe, 1 greyder ve 1 amarok konuşlandıran Büyükşehir Belediyesi, kar yağışının başlaması ile birlikte karla mücadele ekiplerini anında bölgeye yönlendirdi. Ekipler, önce Arslanköy’de bulunan Başpınar, Yedigöz ve Çatak mevkiinde kardan kapanan yolları açtı.
Ekipler, daha sonra yine ilçeye bağlı Yavca, Tırtar, Kurudere, Değnek ve Atlılar Mahallelerinde gece boyu hem yolları açık tutmak için çalıştı, hem de yolda mahsur kalan vatandaşları kurtardı. Gece boyunca gelen ihbarlara da anında müdahale eden ekipler, Arslanköy, Tırtar ve Değnek mahallelerinde kar yağışına hazırlıksız yakalanan ve yolda mahsur kalan 4 aracın içindeki vatandaşaları kurtardı. Ekiplerin karla mücadelesi gündüz saatlerinde de sürüyor.