Maltepe Belediyesi'nden çocuklara özel kamp

Maltepe Belediyesi'nden çocuklara özel kamp

Maltepe Belediyesi, 18 mahalleden toplam 900 çocuğun, güvenli bir ortamda kamp hayatını tecrübe etmesi için bir etkinlik düzenliyor.

Maltepe Belediyesi, Yalçın Kızılay Spor Kompleksi Rekreasyon Alanı’nda “Çocuklarla Gece Kampı” başlıklı bir dizi kamp etkinliği organize etti.

18 mahalleden 50’şer çocuk olmak üzere toplam 900 çocuk, güvenli bir ortamda kamp hayatını tecrübe ederken, spor kompleksinde yer alan basketbol sahası, yüzme havuzu gibi alanlar da çocukların kullanımına açılıyor.

Her defasında 50 çocuğun alındığı günübirlik kamp programı, basketbol, yüzme gibi spor aktivitelerinin yanı sıra film gösterimi ve korunaklı bir şekilde yerleştirilen kamp ateşinin etrafında müzik dinletisi de içeriyor.

GÜVENLİK ÖN PLANDA

Pandemi koşullarına uygun bir şekilde düzenlenen alan, iki kişilik çadırlarda birer çocuk kalacak şekilde dizayn edildi. Kamp alanı güvenlik kameraları ile izlenirken, güvenlik görevlileri de gece boyunca alanda nöbet tuttu. Maltepe Belediyesi görevlileri de oluşturulan WhatsApp grubu ile ailelere sürekli olarak bilgi verdi.

"ÖNEMLİ BİR YAŞAM TECRÜBESİ"

İlk kamp programında Zümrütevler ve Fındıklı mahallelerinden çocukların ağırlıklı olarak yer aldığını belirten Maltepe Belediyesi Spor Müdür Vaner Pekin, “Çocukların aidiyet duygusunun ilerlemesi, öz güvenlerinin artması, daha fazla sorumluluk sahibi olmaları gibi temel kriterleri çocuklarımıza yansıtmaya çalışıyoruz” dedi.

Pekin, “Çocukların ailelerinden uzak bir bölgede, bir çadır ortamında, doğayla beraber, kendi ihtiyaçlarını kendisi karşılayabileceği, yeni arkadaşlar edinebileceği bir ortam yaratmak istiyoruz. Bu tür etkinliklerin çocukların ilerleyen yıllardaki hayatlarına önemli bir yaşam tecrübesi katacağını düşünüyoruz. Temel amacımız bu” diye konuştu.

ÇOCUKLARDAN ORMAN MESAJI

Ülke gündeminde yer alan yangınlar da göz önünde bulundurularak ilk kamp programında eğitmenler, çocuklara kamp ateşi yakılırken ve söndürülürken nelere dikkat etmeleri gerektiğini özenli bir şekilde anlattı. Çocuklar da müzik dinletisi sonrasında bir ağızdan “Ormanlarımız yok olmasın, hayvanlarımız ölmesin” mesajı verdi.