Maltepe'de kahvehaneye polis baskını

İstanbul, Maltepe’de kumar oynatıldığı tespit edilen kahvehaneye polis ekipleri tarafından baskın düzenlendi.

İstanbul, Maltepe’de kumar oynatıldığı tespit edilen kahvehaneye polis ekipleri tarafından baskın düzenlendi.

Baskında koronavirüs tedbirlerine uymamak ve kumar oynamaktan 11 kişiye toplam 48 bin 400 Türk lirası para cezası kesildi.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü görevlilerince, “Covid-19” tedbirleri ile ilgili Maltepe ilçesinde dün akşam saat 23.00 sıralarında Altayçeşme Mahallesi'ndeki bir kahvehaneye yapılan denetim sırasında, içeriden sesler geldiği ve kahvehanenin kapalı bulunması gereken saatte faaliyette olduğu tespit edildi.

Kahvehane içerisinde yapılan kontrollerde içeride 11 kişi olduğu, iş yeri içerisinde kullanıma hazır çalışır vaziyette kumar makinası ile çok sayıda oyun pulu ve oyun kâğıtlarının olduğu belirlendi. İş yerinde bulunan kişilerin tamamına 1593 Sayılı Umumi Hıfzıssıhha Kanunu'nun 282. maddesine istinaden 34 bin 650 Türk lirası ve 5326 Sayılı Kabahatler Kanunu'nun 34. maddesine istinaden 13 bin 750 Türk lirası olmak üzere toplamda 48 bin 400 Türk lirası idari para cezası kesildi.  

Öte yandan, işyeri sahibi R.Ü. hakkında 'kumar oynanması için yer ve imkan sağlama' suçundan adli işlem yapıldı, işyeri kapatılarak faaliyetine son verildi.