Memur emeklisi çöp kutularından bira kutusu topluyor

Memur emeklisi çöp kutularından bira kutusu topluyor

Adana Büyükşehir Belediyesinden emekli eski memur Metin Yöntem,çöplerinden topladığı bira kutularını satarak geçimini sağlıyor.

YURT HABER

Mersin’e bağlı Erdemli İlçesinde yaşayan 65 yaşındaki memur emeklisi ,çöp  kutularına atılan  boş bira kutularını toplayıp satarak geçimini sağlıyor.

Emekli tazminatı yetmediği için banka kredisi çekerek ailesinin oturacağı bir ev aldığını söyleyen Metin Yöntem, mahalle aralarında bulunan çöp kutularını tek tek dolaşarak içerisine atılan bira kutularını topluyor ve bir kilo boş bira kutusunu 25 TL’ye satıyor.

Günde yaklaşık 50,haftada ise 350 TL  kazanç elde edebiliyor.

cop.jpg
 

AYDA 1500 TL KAZANIYOR

Metin Yöntem, emeklilik sonrası evsiz kalmasının ardından sahil şeridindeki sitelerin çöplerinde bulduğu boş bira kutularını toplayıp  satarak haftada 350 TL, ayda 1500 TL kazanıyor.
‘Bir taraftan hayat pahalılığı, diğer taraftan banka kredisi, beni yordu’ diyen memur emeklisi  Metin Yöntem, ”Her şey çok pahalı geçinemiyoruz. Bir kilo domates 30 TL, salatalık yine öyle, diğerleri keza öyle şaşırdık kaldık. Tek çaremiz sabah erken kalkıyorum ve çöp bidonlarını tek tek karıştırıyorum, kimse gelmeden bira kutularını topluyor evime dönüyorum. Topladığım bira kutularını satarak banka kredisini ödemeye, aile bütçesine katkı sağlamaya çalışıyorum. Çaresizlik bu olsa gerek” diyerek dert yandı.