Sabiha Gökçen Havalimanı VIP çıkışındaki silahlı adamlar kim, görevleri ne?

Sabiha Gökçen Havalimanı VIP çıkışındaki silahlı adamlar kim, görevleri ne?

24. Dönem MHP Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan twitter hesabından Sabiha Gökçen Havalimanı VIP çıkışında gördüğü, "iki aracın tüm çıkışı kapattığını, bellerindeki silahları aça aça, bağıra çağıra konuştuğunu" anlattı. Kimseye geçiş hakkı verilmediğini, silahlı kişilerin etrafı taciz ettiğini belirterek kritik sorular sordu.

24. Dönem MHP Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan twitter hesabından Sabiha Gökçen Havalimanı VIP çıkışında gördüklerini, yaşadıklarını paylaştı. AKP'den sadece aday adayı olan Eğin Grup A.Ş Yönetim Kurulu Başkanı Cemal Eğin'in şirketine bağlı sivil araçların Sabiha Gökçen Havalimanı VIP çıkışında insanları taciz ettiğini, kimseye geçiş hakkı vermediğini ifade etti. Türkkan "Merakım şu; belindeki silahları teşhir ede ede S.Gökçen'in VIP çıkışı önünü adeta zapteden, bağıra çağıra etrafı taciz eden adamlar kim? Bu adamlar -var ise mevcut bir resmi görevi, benim bilmediğim- @cemal_egin 'i mi bekliyorlar orada? Eğer öyle bir şey yok ise; o araçlar ve o adamlar devletin makamlarına mı tahsis edilmiş de o yüzden oradalar? Bunların hiç biri değilse; AKP'den Aday Adayı olan herkesin böyle bir şekilde dolaşmaya, davranmaya hakkı var da biz mi bilmiyoruz?" sorularını sordu.

Lütfü Türkkan'ın tweetleri şu şekilde:

1) Sabah Sabiha Gökçen VIP çıkışında iki aracın tüm çıkışı kapattığını, bellerindeki silahları aça aça, bağıra çağıra konuştuğunu gördüm.

2) Plakalar sivil ve İstanbul plakası. VIP çıkış kapsıı tamamen zaptedilmiş, kimseye de geçiş hakkı vermemişler.

3) Araçların üstüne sonradan monte edilen çakarları yerleştirirken, oradan geçmeye çalışanlara yol vermeyi bile düşünmeyen bu adamlar kim?

4) Araç plakalarını aldım, baktım ki bir şirkete ait. Şirket kime ait diye bakınca; @cemal_egin ismi çıktı karşıma.

5) @cemal_egin ismini daha önce hiç duymamıştım. Kim diye merak ettim; AKP Aday Adayı olmasının dışında bir şeye rastlayamadım.

6) Merakım şu; belindeki silahları teşhir ede ede S.Gökçen'in VIP çıkışı önünü adeta zapteden, bağıra çağıra etrafı taciz eden adamlar kim?

7) Bu adamlar -var ise mevcut bir resmi görevi, benim bilmediğim- @cemal_egin 'i mi bekliyorlar orada?

8) Eğer öyle bir şey yok ise; o araçlar ve o adamlar devletin makamlarına mı tahsis edilmiş de o yüzden oradalar?

9) Bunların hiç biri değilse; AKP'den Aday Adayı olan herkesin böyle bir şekilde dolaşmaya, davranmaya hakkı var da biz mi bilmiyoruz?