Tek-çift plaka dönemi başlayabilir!

Tek-çift plaka dönemi başlayabilir!

İstanbul Taksiciler Esnaf Odası Başkanı Eyüp Aksu, konuk olduğu radyo programında önemli açıklamalarda bulundu.

İstanbul Taksiciler Esnaf Odası Başkanı Eyüp Aksu, Radyo Trafik canlı yayınında Cezayir Doğan’ın konuğu oldu. Başkan Aksu, oda olarak korona virüs tehlikesi nedeniyle İstanbul’da taksicilerin yaşadıkları sorunları bildiklerini, kazançların çok düştüğünün farkında olduklarını söyledi. Aksu, İstanbul taksilerinin bu süreçte tek-çift plaka sistemine geçebileceğini vurguladı. Aksu ayrıca taksici esnafı olarak, 65 yaş ve üstü vatandaşların evlerine ihtiyaçlarını ücretsiz taşıyabileceklerini ve sağlık sektörü çalışanlarını da ücretsiz taşıyabileceklerini duyurdu.

İstanbul’da 17.395 tane ticari takside yaklaşık 52 bin tane de çalışan olduğunu vurgulayan İTEO Başkanı, “Bizim bir taraftan İstanbul ulaşımını sağlamamız bir taraftan da evde kalarak virüsün yayılmasını engellememiz lazım.” ifadelerini kullandı.

Başkan Eyüp Aksu, “65 yaş ve üstü vatandaşlarımızın sokağa çıkma yasağı olduğu için, onların ihtiyaçlarını karşılamak için ücretsiz lojistik sağlamaya hazırız. Vatandaşlarımız taksi duraklarımızı arayıp yardım istediği taktirde ihtiyaçlarını onlara ücretsiz ulaştıracağız.” Dedi.Sağlık sektörü içinde bir çalışma içinde olduklarını aktaran Aksu, çalışma sonuçlandığında, İstanbul’da korona virüs tedavisi yapılan bilinen 4 hastanenin önünde taksilerin sürekli bekleyeceğini ve sağlık çalışanlarını ücretsiz olarak evlerine götürüp getireceğini belirtti.