Teyzesi tarafından çöp eve hapsedilmişti! Yeni detaylar ortaya çıktı

Teyzesi tarafından çöp eve hapsedilmişti! Yeni detaylar ortaya çıktı

Bursa’da teyzesi tarafından bir yol boyunca evde hapis tutulan dokuz yaşındaki çocukla ilgili yeni bir detay daha ortaya çıktı.

Bursa’da kira ödemediği için icra yoluyla tahliye edilen evde kan donduran bir manzara ile karşılaşıldı. Boşaltılmak istenen çöp evde dokuz yaşında bir çocuk baygın halde bulundu. Küçük çocuğun evi kiralayan teyzesi tarafından bir yıldır bir odaya kapalı halde yaşamaya mahkum edildiği öğrenildi.

<p><em><strong>Birgün'den Mustafa Bildircin'in haberine göre, h</strong></em>iç okula gitmediği ve bu nedenle okuma yazma bilmediği öğrenilen çocuğun, Muhammed Acar Aksu Necati Başkırt İlkokulu birinci sınıfına kaydı bulunduğu ve sürekli devamsızlık yaptığı nedeniyle öğretmenlerin evini ziyaret ettiği öğrenildi. </p>

BirGün’ün haberine göre; Muhammed Acar Aksu Necati Başkırt İlkokulu birinci sınıfına kaydı bulunan çocuğun sürekli devamsız halini fark eden öğretmenlerinin çocuğun Antalya’daki evi ziyaret ettiği belirtildi.

'YURT DIŞINA ÇIKTI' DEDİ

Okul müdürlüğünden edinilen bilgiye göre, küçük çocuğun sürekli devamsızlığı nedeniyle okula devamını sağlamak üzere 2019 yılı Ekim ayında sınıf öğretmeni, okul müdür yardımcısı ile birlikte öğrencinin evine gitti.

Burada yapılan görüşmelerde öğretmenlere, “Çocuğu annesi yurt dışına götürdü” denildi. Bunun üzerine okul müdür yardımcısının tutanak doğrultusunda öğrencinin öğrenci durum bilgisi, e-okul üzerinden, “Yurt dışına çıktı” olarak değiştirildi.

MÜFETTİŞ GÖNDERİLDİ

MEB, konunun kamuoyuna yansımasının ardından hem Bursa hem de Antalya’da iki ayrı soruşturma başlattı. Öte yandan önceki gün, merkezden iki müfettiş de konuyla ilgilenmesi için bölgeye gönderildi. MEB kaynakları, öğrencinin durumunun yakından takip edildiğini belirtti.