Ukraynalı öğrencilerden İzmit Atatürk Evi ziyareti

Ukraynalı öğrencilerden İzmit Atatürk Evi ziyareti

İzmit Belediyesi ile “Uluslararası İktisadi ve Ticari İlimler Öğrencileri Derneği’nin (AISEC) düzenlediği etkinlik kapsamında Ukraynalı öğrenciler, İzmit Atatürk Evi’ni ziyaret etti.

Mustafa Kemal Atatürk’ün mirasının korunması ve gelecek nesle aktarılması amacıyla restore edilen Yeşil Konak içerisindeki Atatürk Müzesi, önceki gün AISEC programı ile Kocaeli'ne gelen Ukraynalı öğrencileri ağırladı.

Sergilenen 200 obje ve 200 tablo ile birlikte 400’den fazla eserle dünyanın en zengin Atatürk müzesi olma özelliğini taşıyan Atatürk Evi’nde, Ukraynalı öğrenciler tarihi bir gezintiye çıktı.

TARİHİ BİR YOLCULUĞA AÇILAN KAPI

Kurtuluş Savaşı öncesi ve Kurtuluş Savaşı dönemiyle birlikte Cumhuriyet dönemini, bayramları ve inkılapları tarihi bir bakış açısıyla gözler önüne ücretsiz bir şekilde seren Atatürk Evi’nde, Atatürk’ün kendisine ve silah arkadaşlarına ait eserler yer alıyor. Bunların yanı sıra müzenin kadınlar bölümünde Zübeyde Hanım’a ait 5, Latife Hanım’a ait 21, Sabiha Gökçen’e ait 10, Fikriye Hanım’a ait 23, Makbule Atadan ve Afet İnan’a ait 4 obje bulunuyor.