Hasadı başladı. Uzmanlara göre onu yemenin tam mevsimiymiş. Beyne de iyi geliyor

Hasadı başladı. Uzmanlara göre onu yemenin tam mevsimiymiş. Beyne de iyi geliyor

Bezelye hasadı başladı. Uzmanlara göre bezelye tüketmek beyne iyi geliyor

Hasadı başladı. Uzmanlara göre bezelyenin yemenin tam mevsimiymiş. Ayrıca yapılan araştırmalar, bezelyenin beyne de olumlu etkileri olduğunu gösteriyor. Bezelye, yüksek miktarda lif, protein, vitamin ve mineral içeriğiyle besleyici bir sebze olarak bilinir. Aynı zamanda düşük kalorili olmasıyla da dikkat çeker.
 

Bezelye, özellikle lif içeriği sayesinde sindirim sistemi sağlığını destekler ve tokluk hissi sağlar. Bu da kilo kontrolüne yardımcı olabilir. Ayrıca içerdiği antioksidanlar sayesinde bağışıklık sistemini güçlendirir ve vücudu hastalıklara karşı korur.


 Beyin sağlığı için de oldukça faydalı olan bezelye, içerdiği folik asit sayesinde zihinsel fonksiyonları destekler. Ayrıca yüksek miktarda demir içermesi nedeniyle de beyin fonksiyonlarını olumlu yönde etkileyebilir.

BEZELYE TARİFİ NASILDIR?

Sağlıklı bezelye tarifinin detayları da belli oldu. Habertürk'te yer alan içerikte; Bezelye tarifinin detaylarına yer verildi. İşte o tarif

maxresdefault.jpg

Bezelye Yemeği Malzemeler:

• 2 büyük boy patates

• 1 büyük boy havuç

• 1 kilo ayıklanmış bezelye

• 2 küçük boy soğan

• 1 yemek kaşığı domates salçası

• 2,5 çay kaşığı tuz

• 2 tatlı kaşığı pul biber

• 2,5 su bardağı sıcak su

• Az sıvı yağ

Bezelye Yemeği Yapılışı:

• Soğanları yemeklik doğrayıp yağ içinde kavurun.

• Havuç ve patatesleri küp formunda doğrayın.

• Soğanları kavurunca salçasını ekleyip biraz daha kavurun.

• Bezelye, havuç ve patatesleri ekleyin.

• Pul biber ve tuzu atıp biraz daha karıştırın.

• Sıcak suyu ekleyip kısık ateş üzerinde 40 dakika yemeğinizi pişirin.

• Yanında pirinç pilavı, bulgur pilavı veya makarna yapabilirsiniz.

Bezelyenin Faydaları:

• Sindirim sisteminizi düzenler.

• Kolesterolü kontrol eder.

• İçeriğindeki yüksek liflerden ötürü kan şekerinizi dengeler.

• Uzun süre tok tutar.

• Mide kanserini önler.

• Beyin sağlığına faydalıdır. Uzun süre radyasyon maruz kalan kişiler için tüketilmesi önerilir

İlgili Haberler