Kurusu veya yaşı hiç fark etmiyor... Faydaları saymakla bitmeyen bu ot meğer en lezzetli yemek oluyormuş

Kurusu veya yaşı hiç fark etmiyor... Faydaları saymakla bitmeyen bu ot meğer en lezzetli yemek oluyormuş

Sivas mutfağının vazgeçilmezi olan madımak otu pazarlardaki yerini almaya başladı. Peki madımak otu nasıl pişirilir? Faydaları nelerdir?

Sivas mutfağının vazgeçilmezi olan madımak otu, son zamanlarda pazar tezgahlarında sıkça yerini almaya başladı. Peki madımak otu nasıl pişirilir ve faydaları nelerdir? 

Madımak otu, genellikle kuru olarak tüketilen ve yöresel yemeklerin vazgeçilmez malzemelerinden biri olan bir ottur. İçeriğinde yüksek miktarda protein, lif, demir, kalsiyum ve A vitamini bulundurur. Ayrıca antioksidan özelliklere sahip olan madımak otu, bağışıklık sistemini güçlendirici etkisiyle de bilinir.

Madımak otunu pişirmek oldukça kolaydır.

MADIMAK OTURUNUN TARİFİ NASILDIR?

Yapımı için malzemeler


1 kilogram madımak
Yarım çay bardağı sıvı yağ
3 büyük baş kuru soğan
100 gram pastırma veya kıyma
2 çorba kaşığı salça
1-1,5 litre kaynamış su
1 çay bardağı bulgur
İsteğe göre kırmızı pul biber
Yaklaşık 2 tatlı kaşığı tuz

4-001.jpg

Madımak yemeği tarifi Nasıl yapılır?

Ayıklayıp yıkadığınız madımakları, kesme tahtası üzerinde hafifçe kıyın. 

Soğanları yemeklik doğrayın ve yağda kavurun.

Ufak ufak doğradığınız pastırmaları da soğanlara ilave edin.

Son olarak salça ve tuzu ekleyip kavurun.

Doğradığınız madımakları Sivas’ta sokarıç denen soğan, pastırma, salça karışımına ekleyin.

Tencerenin ağzını kapatıp kısık ateşte 5 dakika madımaklar ölene kadar bekleyin.

Daha sonra sırayla hazırladığınız kaynar su, bulgur ve kırmızı pul biberi ekleyin.

Yaklaşık 30 dakika kısık ateşte tencerenin ağzı yarım kapalı halde pişmeye bırakın.

Yoğurtla servis edebilirsiniz, afiyet olsun…

İlgili Haberler