Hüsnü Mahalli

Hüsnü Mahalli

Baştan alalım

Bir düşünün 100 ülke bir araya geliyor ve 'Ne pahasına olursa olsun Esad'dan kurtulacağız' diyor. Peki gerekçe ne?

Onlara göre Esad diktatör ve zalim.

Gerçek ise Esad, Batı'nın bölgesel planlarını engellediği için cezalandırılmalıydı.

Oysa Batı'nın planı kendiliğinden çökmüştü.

Mısır'da Müslüman Kardeşler iktidarı çökmüş, Tunus'ta çökmek üzere, Libya'da iç savaş kapıda ve Yemen parçalanmak üzere.

Irak ise artık eski bir hikaye..

Özetle Batı ve bölgesel işbirlikçileri 'Arap Baharı'nın çökmesinden Esad'ı sorumlu tutuyorlar. Tuttukları için de bugünlere gelindi.

Bir düşünün klasik emperyalist ve sömürgeci ülkelerle birlikte hareket eden bölgenin çağdışı, ilkel, bağnaz ve ihanet içindeki yönetimleri 30 aydır Suriye'ye saldırıyorlar. Bu ülkeler dünyanın dört bir yanından gelerek Suriye'ye giren 40 bin kadar Kaide'ci katil ve ruh hastasına akıl almaz askeri, istihbarati, parasal ve siyasi destek veriyorlar. Amaç Irak'ta olduğu gibi ülkeyi yıkmak sonra da mezhepsel, etnik ve dinsel savaşın içine sürüklemektir.

Ama yapılan tüm iğrençliklere rağmen bunu başaramadılar. Başaramadıkları için de çılgına döndüler. Çünkü Suriye'nin direnmesi her zaman İsrail'in hizmetinde olan Batı'nın ve bölgesel işbirlikçilerinin rezil olması demektir.

Ama onlar rezilliğe alışık!

İşte son pislikleri:

Geçen çarşamba muhalifler Suriye yönetiminin Şam'ın bir bölgesinde kimyasal silah kullandığını söyleyerek ölen, bayılan ve ağlayan çocuk görüntülerini tüm dünyaya gösterdiler. Hiç kimse bu görüntüleri sorgulamadı. Örneğin neden yalnızca çocuk vardı? Ya da çocukları tedavi edenlerin neden maskesi yoktu? Bu ve buna benzer sorular çoğaltılabilirdi ama herkes Esad'ı suçlamayı tercih etmişti. Üstelik ortada daha hiç bir kanıt yok iken. Nasıl olsa Batı ve bölgesel işbirlikçileri Esad'ın vurulması kararını çok önceden almıştı. Hem de BM Kimyasal Silah Araştırma Komisyonu üyelerinin Şam'da bulunduğu sırada. Muhalifler ise bu üyelerin kimyasal silah kullanıldığı söylenen bölgelere girişlerine izin vermiyorlar.

Çünkü herkes bilir ki o kimyasal silahı muhaliflerin kendisi kullanmıştır.

BM Uluslararası Bağımsız Suriye Araştırma Komisyonu Başkanı Carla del Ponte 5 Mayıs 2013'te İsveç televizyonuna bakın ne demişti:

"Muhaliflerin birçok yerde Sarin gazı kullandığına dair çok güçlü ve somut şüphe ve kanıt var".

Del Ponte'nin bu demeci 19 Mart'ta Halep'e ve dolaysıyla Türkiye sınırına yakın Han El-Asal bölgesinde daha sonra Nusracıların kullandığı anlaşılan kimyasal silahla ilgiliydi.

Konu Nusra olunca doğal olarak Batı ve bölgesel işbirlikçileri konuyu ve del Ponte'nin açıklamalarını görmemezlikten geldiler. Bu da yetmedi Şam'a 5 ay gecikmeli gönderilen BM Kimyasal Silah Araştırma Komisyonu'nun Halep'e gitmesini engellemek için Şam'da benzer bir kimyasal silah cinayeti işlediler. Yani muhalifler ve onları destekleyen Batı ve bölgesel işbirlikçileri çocukları kimyasal ile öldürüp onlar üzerinden siyaset yapmayı uygun buldular, buluyorlar. Bu da onların son şansı: Çünkü 30 aydır tüm iğrenç cinayetlerine rağmen Esad'ı deviremediler ve Suriye halkını Esad'a karşı ayaklandıramadılar. Bu ise onları daha da çılgına çeviriyor. Çıldıranlar ne yapacaklarını şaşırıyorlar. Yoksa bu kadar açıktan bu kadar aptalca ve alçakça işe kim kalkışırdı.

'Esad kimyasal silah kullandı' diyorlar ama Şam'da bulunan BM Kimyasal Silah Komisyonu'nun kanıt toplamasını beklemiyorlar.

'Kanıtınız var mı' diye sorulduğunda ' Esad kanıtları yok etti' diyorlar.

İyi ama kimyasal silah kullanıldığı söylenen bölge muhaliflerin kontrolünde ve Suriye Ordusu oraya giremiyor.

Gördüğünüz gibi, her şey yalan ve en adisinden..

Tıpkı Irak'ta olduğu gibi..

Bush ve Blair anılarında:

"Saddam'ın kimyasal silahı konusunda herkese yalan söyledik" demişti.

Yani 'herkesi aptal yerine koyduk' demek istediler.

Şimdi Obama ve Cameron aynı oyunu oynuyor.

Belki bunun için Nobel Barış Ödülü Obama'ya verilmişti.

Kimse kusura bakmasın ben bu kadar aptal değilim.

Aptallığı kabullenenler çeyrek zenci ve çeyrek Müslüman Barack Hüseyin Obama'nın peşinden gidebilir..

Gitmeyenlere Obama'nın ne yapacağını varın siz düşünün.

Bir düşünün!!!

Önceki ve Sonraki Yazılar