Ben de aday adayıyım

Sevgili dostlar, bugün sizinle kendime ait bir kararı paylaşacağım. Yıllardır çeşitli partilerden milletvekilliği için teklifler gelmişti. Ama mesleğimi çok sevdiğim ve özgürce çalıştığım için kabul etmemiştim, siyaseti de daha erken buluyordum.

Yol Hikayesi Bamteli programı ile Türkiye yollarında 20 yılda 2,5 milyon km yol katettim. Anadolu insanının iyi gününde de yanında oldum kötü gününde de, madenlerinde de oldum fabrikalarında da, tarlasında da oldum gül bahçelerinde de, varlıklarını da birlikte yaşadık yokluklarını da... Ama bütün bu yollarda ulaşmak istediğimiz sadece insandı. Ne etnik kökenleri, ne dini inançları, ne ekonomik durumları, ne siyasi görüşleri onların öykülerini anlatırken bizim için belirleyici olmadı.

Hatırlayacaksınız sloganımız: "Bir yol bir yola, yollar insana ulaşıyorsa; yol da bizim yolcu da" idi.

Yani çözüm yerinde değildik çünkü gazetecinin görevi çözüm değil var olan sorunları çözüm mekanizmasına iletmektir.  İşte şimdi çözüm noktasında olmak istiyorum.

Bu istediğim içinde kendime koyduğum bir şartım vardı; bir yerden eğer milletvekili seçileceksem önce oradaki partililerin onayını almam gerekiyordu.  İşte CHP adına yakışanı yaptı ve önseçim kararı aldı. Tepeden inme gelmek istemeyen birisi için bu önemli bir fırsat diye düşündüm. Ve önseçim yapılacak illerden Aydın'da aday adayı olarak seçime girme arzusundayım.

"Niye Aydın" derseniz;

Bir kere Aydın'ı daha büyükşehir olmadan büyükşehir yapan Büyükşehir Belediye Başkanı "Topuklu Efesi" Özlem Çerçioğlu var. Ve artık herkes biliyor ki, CHP'li belediyeler arasında en başarılısıdır.

İkincisi artık Ankara, İstanbul, İzmir neyse Aydın'da öyle bir büyükşehirdir ve sevgiyi, dostluğu, barışı arayan herkesi bağrına basabilir.

Türkiye'nin özellikle son üç yıldır yaşadığı gergin ortamda sadece söyleyen ya da isteyen değil, toplumsal barışa katkı vermek adına parlamentoda olmak istiyorum.  Ama önce Aydınlı CHP üyelerinin desteğini almak şartıyla.

Önceki ve Sonraki Yazılar