Elif Doğan Şentürk

Elif Doğan Şentürk

Bir ezber bozuluyor

SOSYAL medya yine Muharrem İnce’yi konuşuyor... İnce katıldığı programda Hande Fırat’ın ardından bu kez de Nagehan Alçı’yı cevaplarıyla terletti. Gerçi Burhan Kuzu “Bravo Nagehan Alçı! Sorularınla Muharrem İnce’yi gerçekten terlettin” dese de işin aslı elbette Hoca’nın dediği gibi olmadı...
Normalde bu gazeteci hanımefendi ekrana çıktığında kanal değiştirenler bile olur. Ama bu kez öyle olmadı çünkü İnce, gol üstüne gol attı ve izleyici de ekrana kilitlendi. Bu hanımefendi her döneme rahatlıkla ayak uyduran, adeta bir partinin sözcüsü gibi soru soran, konuşan, Türk basının gururu, objektif gazeteciliğin yüz akı, önemli bir entelektüel:) Kocasından hiç bahsetmeyelim bile.
Bu duayen gazeteci! Erdoğan ve AKP’liler hariç, karşısına kim çıkarsa çıksın istediği gibi soru sorar ve yorum yapar, eleştirir hatta azarlardı.
Ama nihayet ezber bozuldu tablo biraz farklıydı, İnce’nin karşısında ne diyeceği, ne soracağı, nerden vuracağı telaşı yüzüne yansımış bir şekilde, sanki programın bitiş saatini iple çekiyordu.
Sorduğu her sorunun cevabı, bir Osmanlı tokadı gibi kimi zaman yüzüne yansıdı kimi zaman konuşamadı kekeledi...
Baktı olmuyor yorumlar yapmaya başladı, o da olmadı, İnce’ye sözüm ona tavsiyelerde bulunmaya çalıştı.
CHP’nin altı okundaki Devletçilik’i sordu, hem cevabını aldı hem CHP ve tarih cahili ilan edildi.
Hatta Muharrem ince bir soruya öyle bir posta koydu ki, işte o sosyal medyanın başlığı oldu “BU SORUYU ERDOĞAN’A SORABİLİR MİSİN” İnce Erdoğan’ın diplomasını gündeme getirdi bizim duayen gazeteci, İnce’nin bitirdiği okulu küçümsemeye çalıştı.
İnce bu soruyu cevaplarken kendisinin ise eğitimle ilgili çok az şey bildiğini, gittikçe pembeleşen yanakları ele vermeye başladı.
Hepiniz eminim ki programı büyük keyifle izlediniz... İnce’nin rahatlığı ve kendine olan güveni yine bazılarını çıldırttı...
Dediğim gibi ezberler her geçen gün bozulmaya devam ediyor...

Önceki ve Sonraki Yazılar