3M’in İsveçli CEO’su da ırkçı saldırı sonrası Trump’ın Konsey’inden istifa etti

3M’in İsveçli CEO’su da ırkçı saldırı sonrası Trump’ın Konsey’inden istifa etti

Yapıştırıcı kimyasalları ile tanınan 3M şirketinin İsveçli CEO’su Inge Thulin’de Virginia eyaletindeki Charlottesville'deki ırkçı saldırının ardından, ABD Başkanı Donald Trump’ın kurduğu Amerikan Üretim Konseyi'nden (American Manufacturing Council) istifa etti.

Thulin açıklamasında "Sürdürebilirlik, çeşitlilik ve katılımcılık benim kişisel değerlerimdir ve aynı zamanda 3M’in de vizyonunun temellerini oluşturur." denilerek Trump’ın Konseyi’nin bu değerleri yaşama geçirmek için etkin bir araç olmaktan çıktığı için istifa kararı aldığını belirtti.

Daha önce de ilaç üreticisi Merck’in CEO’su Kenneth Fraizer ve IT devi İntel CEO’su Brian Krzanich te konseyden istifa ettiklerini duyurmuşlardı.

TRUMP KONSEYİ FESHETTİ

Ard arda gelen istifaların sonrasında ABD Devlet Başkanı Donald Trump Amerikan Üretim Konseyi’ni fesh ettiğini duyurdu.
Trump, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, Danışmanlar Konseyini oluşturan "ABD Üretim Kurulu" ile "Strateji ve Politika Forumu"nu sonlandırdığını duyurdu. Trump, "Üretim Kurulu ile Strateji ve Politika Forumu'ndaki işadamları ve kadınları üzerine baskı kurmaktansa, her ikisini de sonlandırıyorum. Herkese teşekkürler" ifadesini kullandı.