Avrupa Birliği'nden Google'a reklam suçlaması

Avrupa Birliği'nden Google'a reklam suçlaması

Avrupa Birliği, reklam teknolojisinin neredeyse tüm seviyelerinde olan Google'ın rekabet kurallarına uymadığını açıkladı.

Avrupa Birliği, Google’ı adtech olarak bilinen reklam teknolojisinde kuralları ihlal etmekle suçladı. Avrupa’nın anti-tekel regülatörü konumunda olan AB Komisyonu’nun Google’ın reklam teknolojileri bölümünün ayrılmasını isteyebileceği bildirildi.

Google’ın ana şirketi olan Alphabet, komisyon tarafından dile getirilen suçlara karşı kendini savunabilecek.

BÖLÜMÜN AYRILMASI İSTENEBİLİR

AB Komisyonu, Google’ın dile getirilen endişeleri gidermek ve böylece bloktaki rekabet kurallarına uymak için reklam teknolojileri bölümünün ayrılmasını isteyebileceği bildirildi.

AB Rekabet Şefi Margrethe Vestager konuya ilişkin yaptığı açıklamada, “Bu nedenle, Komisyonun ön görüşü, Google’ın hizmetlerinin bir kısmının yalnızca zorunlu olarak elden çıkarılmasının rekabet endişelerini gidereceği yönündedir” dedi.

ONAYLANIRSA 'YASA DIŞI' KABUL EDİLECEK

Google’ın reklam teknolojisinin neredeyse tüm seviyelerinde olduğunu belirten Vestager, Google’ın pazardaki konumunu kullanmış olabileceğini söylediği açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

“Öncelikli endişemiz, Google’ın kendi aracılık hizmetlerini desteklemek için pazardaki konumunu kullanmış olabileceğidir. Bu, yalnızca Google’ın rakiplerine değil, aynı zamanda yayıncıların çıkarlarına da zarar verirken, reklam verenlerin maliyetlerini de artırdı. Onaylanırsa, Google’ın uygulamaları rekabet kurallarımız uyarınca yasa dışı olacaktır.”