İran-İsrail danışıklı dövüşünde yeni perde! 'Drone' savaşları

İran-İsrail danışıklı dövüşünde yeni perde! 'Drone' savaşları

İran, İsrail'e misilleme olarak insansız hava araçlarıyla (İHA) saldırı düzenledi. Gergin ve tansiyonu yüksek gecenin ardından hayat şimdilik normale döndü.

İran ve İsrail arasındaki gerilim yine üst düzeye çıktı. Dün İran, İsrail'e 50 adet drone göndererek 'şeytani' rejimi cezalandıracaklarını duyurmuştu. Beklenen saldırı gerçekleşti. İran, İHA'larla İsrail'e saldırı başlattı. İsrail ise savaş kabinesini toplarken, ABD, İsrail'e desteğini açıkladı.

ŞAM SALDIRISININ İNTİKAMI

İran Dışişleri Bakanı Hüseyin Emir Abdullahiyan, X sosyal medya hesabından paylaştığı mesajında, Belçika, Hollanda ve Güney Kıbrıs Rum Yönetimi'nden mevkidaşlarıyla görüştüğünü duyurdu.

Abdullahiyan, "İsrail rejiminin İran'ın Şam'daki büyükelçilik binasına düzenlediği terör saldırısı ve uluslararası hukukun ve Viyana Sözleşmelerinin ihlalleri gündeme geldi. Ülkemizin pozisyonlarını anlattım. ABD'ye gerekli uyarının yapıldığını vurguladım." dedi.

Öte yandan Bakan Abdullahiyan, Rus mevkidaşı Sergey Lavrov ile görüştü. İkili görüşmeye ilişkin yapılan açıklamada, İsrail'in Gazze'deki saldırılarının ele alındığını aktardı.

İSRAİL'DE SAVAŞ KABİNESİ TOPLANDI

Birçok ülke yaşanan bu kritik gelişmenin ardından hava sahasını kapatırken İsrail'de savaş kabinesi, İran'ın saldırısının ardından bir araya geldi. İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun başkanlığında Tel Aviv'de toplanan savaş kabinesi, İran'dan başlatılan İHA saldırısını ele alıyor.

İRAN: "BU İŞ ŞU AN SONUÇLANDI"

İran'ın BM Daimi Temsilciliği yaptığı açıklamada "Bu iş şu an sonuçlandı sayılır. Eğer İsrail bir hata daha yaparsa İran'ın karşılığı daha ağır olacaktır" ifadesine yer verdi.

BEYAZ SARAY'DAN NETENYAHU'YA DESTEK VE UYARI

ABD Başkanı Joe Biden'ın İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'ya İsrail'in İran'a yapacağı bir karşı saldırıya destek vermeyeceğini söylediği aktarıldı.

T24'te yer alan habere göre, Tahran'ın İsrail'e hava saldırısı başlatmasının ardından ABD de İran dron ve füzelerinin düşürülmesinde İsrail'e havadan destek verdi. Saldırı büyük oranda püskürtülmesinin ardından pazar sabah saatlerinde Biden ve Netanyahu bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi.

"DAHA FAZLASINI ZORLAMA!"

Axios'a konuşan bir Beyaz Saray kaynağına göre Biden, Netanyahu'ya "Bir zafer elde ettin. Fazlasını zorlama" dedi.

Yetkilinin aktardığına göre Biden, Netanyahu'ya ABD'nin İran'a karşı yapılacak hiçbir saldırıya katılmayacağını ve destek vermeyeceğini söyledi. Netanyahu'nun buna "Anlıyorum" diye yanıt verdiği ifade edildi.