Mısır'da kiliselere bombalı saldırıları IŞİD üstlendi

Mısır'da kiliselere bombalı saldırıları IŞİD üstlendi

Mısır'ın Tanta kentindeki bir kiliseye yönelik saldırıda 21 kişi öldü, en az 50 yaralı var. Bu saldırıdan bir süre sonra İskenderiye kentindeki bir kilisenin önünde de intihar saldırısı oldu. En az 11 kişi öldü, 21 kişi yaralandı. IŞİD her iki saldırıyı da üstlendi.

Mısır'ın kuzeyinde Garbiya'ya bağlı Tanta kentindeki Saint George Kilisesi'nde meydana gelen patlamada ilk belirlemelere göre 21 kişi öldü, en az 50 kişi yaralandı. Mısır devlet televizyonu, Başbakan Şerif İsmail'in olayla ilgili bilgi almak için İçişleri Bakanı Mecdi Abdulgaffar'la telefonda görüştüğünü aktardı. Başbakan İsmail yaptığı açıklamada olayı "açık bir terör eylemi" olarak nitelendirdi. Saldırıyla ilgili soruşturma için Mısır Başsavcısı Nebil Sadık'ın görevlendirildiği ifade edildi.

İskenderiye'de ikinci saldırı

Bu saldırıdan bir süre sonra bu kez İskenderiye kentindeki bir kilisenin önünde patlama oldu. Sağlık Bakanlığı ilk belirlemelere göre en az 11 kişinin öldüğünü açıkladı. Mısır devlet televizyonu, olayın intihar saldırısı olduğunu aktararak en az 21 kişinin de yaralandığını duyurdu.

IŞİD her iki saldırıyı da üstlendi.

Geçen Aralık ayında başkent Kahire'de katedrale yönelik bombalı saldırıda, çoğu kadın ve çocuk en az 25 kişi hayatını kaybetmiş, 49 kişi de yaralanmıştı.