Gözaltına alınan Barış Atay'tan Ahmet Hakan açıklaması

Gözaltına alınan Barış Atay'tan Ahmet Hakan açıklaması

Avukat Efkan Bolaç, oyuncu Barış Atay'ın gözaltına alındığını duyurmasının ardından Atay'ın konuya ilişkin olarak ilk değerlendirmesi öğrenildi. Gözaltındaki Atay, avukatı Bolaç ile ilettiği mesajında, "Ahmet Hakan’ın talimatı yerine ulaşmış” dedi.

Barış Atay'ın Twitter'dan paylaştığı bazı mesajlar dolayısıyla 'halkı kin ve düşmanlığa tahrik' suçunu işlediği iddiasıyla gözaltına alındığını iddia edildi. Atay'ın gözaltına alınmasını avukat Bolaç da, "Nihayet Barış Atay'ı gözaltına aldırmayı başardılar. Birilerine yargılanacaksın demek veya affetmiyorum demek ne zamandır suç oldu?" diye duyurmuştu.

Bolaç, yaptığı açıklamada Atay’ın Fatih Vatan Caddesi üzerindeki Güvenlik Şube Müdürlüğü’ne götürüldüğünü, gözaltı gerekçesinin henüz açıklanmadığını söyledi. Bolaç, gözaltı gerekçesinin son günlerde yaşanan tartışmalarla ilgili olmasının yüksek ihtimal olduğunu söyledi ve evde arama yapılmadığını belirtti.

"TALİMATI YERİNE ULAŞMIŞ"

Atay, avukatı Bolaç aracılığıyla ilettiği mesajında “Ahmet Hakan’ın talimatı yerine ulaşmış” dedi.

BARIŞ ATAY'IN EŞİ BESTE SULTAN'DAN AHMET HAKAN'A TEPKİ

Barış Atay'ın gözaltına alınması üzerine eşi Beste Sultan Kapaoğulları bir twit atıp 'Hadi beni de şikayet et Ahmet Hakan' diye yazdı. Beste Sultan Kasaopoğulları Ahmet Hakan için şunları yazdı;

-Ben, “bu adam”ın karısı, çocuğunun annesi; kocam için kaleme aldığınız içi boş kelimeler yığınını hiçe sayarak; susarak beslediğiniz, hedef göstererek sebep olduğunuz her zulmün ifadesini adalet önünde vereceğiniz günü, sabırsızlıkla bekliyorum! @ahmethc

Barış Atay'ın oğlu ile olan fotoğrafını da paylaşan Beste Sultan Kasapoğulları şu mesajı attı;

Atay, madenci tekmeleyen Yusuf Yerkel'in özür mesajının ardından sosyal medya hesabı Twitter'dan "Hepiniz ağlayarak özür dileyeceksiniz. O gün geldiğinde; affedeni, acıyanı, yargılamaktan vazgeçeni de unutmayacağız! Yok öyle 'torunlarla emeklilik, hepimiz kardeşiz, kavga istemiyoruz' falan. Her şey yeni başlıyor. Bu ülkeye, insanına yaptıklarınızın hesabını vereceksiniz" diye yazmıştı.

Hürriyet yazarı Ahmet Hakan, Atay'ın bu mesajı medya sonrası "Lütfen bu adama haddini bildiriniz!" başlıklı bir yazı kaleme almıştı. Hükümete yakın medya organlarında da Atay, bu mesajı sonrası hedef gösterilmişti.