Ruslardan, Batı'yla dalga geçen enerji krizi göndermeli Noel reklamı

Rus kanallarında Avrupa'daki enerji krizine göndermede bulunan Noel temalı reklamlar yayınlanmaya başladı.

Ukrayna saldırısının ardından Batı'nın Moskova'ya uyguladığı yaptırımların sonrasında enerji krizi yaşayan Avrupa, Rus haber kanallarında dalga konusu oldu. RT'de Avrupalı ailenin yılbaşında yaşadıkları anlatıldı.

AVRUPA'YLA BÖYLE DALGA GEÇTİLER

Avrupa'nın içinde bulunduğu durum ile dalga geçen Rus Haber kanalı RT hazırladıkları reklam filmi ile tüm Avrupa'ya 'sefil bir Noel' diledi. 75 saniyelik reklam, ekonomik koşullar kötüleşirken Avrupalı ​​bir ailenin art arda üç Noel'i nasıl kutladığını gösteriyor.

"SESSİZ GECE" ŞARKISI ÇALDI

Reklamın başında, arkada yılbaşının vazgeçilmez şarkısı 'Silent Night' çalarken bir anne babanın küçük kızlarına hediye olarak kafasında kurdele olan bir hamster hediye ettikleri görülüyor. Ekranda beliren yazıdan bunun 2021 yılı kutlaması olduğunu anlıyoruz.

YILBAŞI AĞACI LAMBALARI HAMSTER ÇARKINDAKİ ELEKTRİKTEN ELDE EDİLİYOR

2022 yılbaşı kutlamasında anne baba ve çocuk evde kışlık montlarla, battaniye altında otururken, hediye edilen hamsterın çarkından elde edilen elektrikle yılbaşı ağacı aydınlatılıyor.

EVCİL HAYVANI NOEL YEMEĞİ YAPTILAR

2023 yılında ailenin fakirleştiği gözle görülüyor. Yine paltolar içindeki aile bir masa etrafında Yemek yerken görülüyor. Baba annenin sunduğu çorbayı içerken ağzına hamsterın kafasındaki kurdele geliyor. Anne küçük çocuğun evcil hayvanının tatil yemeği olduğunu anlamaması için babayı susturuyor ve ekranda bir yazı beliriyor: "Mutlu 'Rus karşıtı' Noeller! Medyanız size tüm bunların nereye varacağını söylemiyorsa, RT'yi izleyebilirsiniz."

Reklam bugün Batı medyasında kendine geniş yer buldu ve tepkilere neden oldu.