Rusya ve Azerbaycan Genelkurmay Başkanları'ndan flaş Karabağ görüşmesi

Rusya ve Azerbaycan Genelkurmay Başkanları'ndan flaş Karabağ görüşmesi

Azerbaycan’ın başkenti Bakü’de bugün bir araya gelen Azerbaycan Genelkurmay Başkanı Necmeddin Sadıkov’un ve Rus mevkidaşı Valeriy Gerasimov’un, Dağlık Karabağ sorunu ile ilgili son durumu ve askeri-teknik alandaki işbirliğini ele aldıkları bildirildi.

Azerbaycan Savunma Bakanlığı’nın resmi sitesinde konuyla ilgili yayınlanan açıklamada, “Görüşmede bölgedeki askeri ve siyasi duruma değinen General N. Sadıkov, Dağlık Karabağ sorununun bölgedeki istikrar için ana tehdit olduğunu kaydetti. Genelkurmay Başkanı, sorunun uluslararası hukuk normlarının çerçevesinde çözülmesinin önemli olduğunu vurguladı” dendi.

Savunma Bakanlığı ayrıca tarafların askeri ve askeri-teknik işbirliğini, askeri eğitim alanındaki ilişkileri geliştirme perspektiflerini görüştüğünü belirtti. Açıklamada, “Gerasimov, ikili ilişkilerin, ayrıca askeri ve askeri-teknik işbirliğinin genişletilmesinin önemine, üst düzey askeri temsilcilerin bir araya gelmesinin önemine vurgu yaptı” ifadeleri kullanıldı.

Rusya Genelkurmay Başkanı Gerasimov’un ayrıca Azerbaycan yönetimine NATO Askeri Komitesi Başkanı ile Bakü’de ikili görüşmenin organizasyonu için teşekkür ettiği ifade edildi.

Dağlık Karabağ hukuken Azerbaycan sınırları içinde yer alıyor. Bölgenin kontrolü fiili olaraksa Ermeni ayrılıkçılarda bulunuyor.