Rusya’nın yeni ‘Rapunzel’i oldu

Rusya’nın yeni ‘Rapunzel’i oldu

Rusya’nın başkenti Moskova’da yaşayan 23 yaşındaki Anastasya Sidorova, saçlarıyla görenleri kendine hayran bırakıyor.

Bir zamanlar yoğun saç dökülmesi nedeniyle neredeyse kel kalacağını belirten Sidorova, artık sosyal medyada uzun saçlarıyla ünlü masal kahramanı ‘Rapunzel’ olarak anılıyor.

Daha önce saçlarıyla sosyal medyanın yıldızı haline gelen ve ‘Rus Rapunzel' olarak anılan Dariya Gubanova'ya rakip çıktı. Kızıl ve upuzun saçlarıyla tamamen masallardan çıkmışçasına görünen 23 yaşındaki Anastasya Sidorova, Instagram'ın yeni fenomeni oldu.Instagram'da yaklaşık 400 bin takipçisi olan Sidorova, kullanıcılar tarafından 106 santim uzunluğundaki saçları nedeniyle ‘Rapunzel' olarak anılıyor. Sidorova, farklı saç rengi ve göz dolduran dolgunluktaki saçlarıyla görenleri büyülüyor. Sidorova'ya göre, bir zamanlar böyle güzel saçları olabileceğini hayal etmek bile güçtü.

Genç kıza 18 yaşındayken alopesi (saçkıran) teşhisi konmuştu. Sidorova, rahatsızlığı süresince neredeyse saçlarının tamamını kaybetme tehlikesi ile karşı karşıyaydı.Ancak işi elden bırakmayıp rahatsızlığı hakkında bilgi edinen Sidorova, sorununu hızla gidermeyi ve bu denli gür saçlara kavuşmayı başardı.Sidorova, bu süreçte edindiği bilgilerle başka insanlara saç bakımı konusunda programlar oluşturuyor.