Suriyeli generalden Rusya’ya övgü

Suriyeli generalden Rusya’ya övgü

Askeri uzman Tuğgeneral Abdulmecid Abdulhamid, Rusya’nın Suriye krizinin çözümünde sadece askeri rolü olmayıp, bu role diplomasi ve siyaset alanında elde ettiği başarıları da eklediğini söyledi.

Tuğgeneral Abdulhamid, “Rusya’nın Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi’nde (BMGK) 6 kez veto hakkını kullanmasında görülen Suriye ile ilgili siyasi ve diplomatik pozisyonu, ABD’ye ve NATO’ya ülkemizi vurmasına izin vermedi” diye konuştu.
Rusya’nın Astana ve Cenevre platformlarında krizin barışçıl bir şekilde sonuçlandırılmasına yönelik müzakerelerdeki organizatör rolüne de dikkat çeken Abdulhamid, “Rusya’nın bu görüşmelerin başarısındaki, özellikle de muhalefet yanlılarını heyet göndermeleri konusunda ikna edilmesindeki rolü büyük, çabalar bu yönde devam ediyor” ifadelerini kullandı.

'RUSYA, TERÖR YANLILARINI DESTEKLEYEN ÜLKELERİ BUNDAN VAZGEÇİRDİ'

Suriyeli uzman, Rusya’nın ‘terör yanlılarını destekleyen tüm ülkeleri tutumlarından vazgeçme konusunda ikna ettiğini’ de kaydetti.
Rusya’nın Suriye’deki insani yardım faaliyetlerine de değinen Abdulhamid, “Rusya, yaptığı müdahalenin başlıca amacının kanların dökülmesine son vermek ve Suriyelilerin barışması için gerekli koşulları oluşturmak olduğu anlaşılınca neredeyse tüm Suriyelilerin kalplerinde taht kurdu” diye sözlerini sürdürdü.

Suriyeli general, Suriye halkının ‘Rusya’nın dünya terörizmiyle mücadeleye’ ve ‘Suriye’nin Arapların ve Batı’nın desteklediği katil ve suçlulardan kurtarılması’ konusunda sağladığı katkıları unutmayacağını da sözlerine ekledi. (Sputnik)