Tel Aviv'de silahlı saldırı: Çok sayıda ölü

Tel Aviv'de silahlı saldırı: Çok sayıda ölü

İsrail'in Tel Aviv kentinde ultra-ortadoks Yahudi gibi giyinen silahlı kişiler tarafından bir kafede açılan ateş sonucu dört kişi hayatını kaybetti, altı kişi ise yaralandı.

Tel Aviv polisi, saldırıyı gerçekleştiren iki kişinin yakalandığını, bir kişinin ise polisle girdiği çatışmada yaralandığını açıkladı.

İngiliz Daily Mail gazetesinin ele geçirdiği güvenlik kamerası görüntüleri olayın dehşetini gözler önüne seriyor.



TSİ 21.30 sularında gerçekleşen saldırı anına dair video görüntülerinde kalabalık grupların olay yerinden koşarak kaçmaya çalıştığı ve ambulansların bölgeye geldiği görülüyor.

Bazı haberler hayatını kaybedenler arasında dört yaşında bir çocuğun olduğu yönünde… Bazı yayın kuruluşları ise dört yaşındaki kızın durumunun kritik olduğunu aktarıyor.



Yapılan açıklamada, saldırıyı düzenleyenlerin ikisinin de Batı Şeria’daki El Halil kenti yakınlarındaki Yatta kasabasından, aynı aileye mensup kişiler olduğunu açıkladı.

Tel Aviv Emniyet Müdürü Chico Edri, saldırıyı “Çok ciddi bir terör olayı” sözleriyle niteledi ve yerel basında çıkan ‘Üçüncü saldırgan kaçtı’ haberlerinin doğru olmadığını ifade etti.




Saldırının yaşandığı Sarona Pazarı’nda çok sayıda dükkân ve restoran bulunuyor.

Pazar hem İsrail Savunma Bakanlığı’na hem de Genelkurmay Başkanlığı’nın ana karargâhına çok yakın bir noktada bulunuyor.