CHP'li Tur Yıldız Biçer, Rektör İbiş'in yönetmelikte Cenk Yiğiter'i hedef aldığını belgeledi!

CHP'li Tur Yıldız Biçer, Rektör İbiş'in yönetmelikte Cenk Yiğiter'i hedef aldığını belgeledi!

Ankara Üniversitesi Ön Lisans ve Lisans Eğitim-Öğretim Yönetmeliği’nde yapılan ve Cenk Yiğiter’in atıldığı üniversiteye kayıt yaptırmasını engelleyen yönetmeliğin, aynı durumdaki başka kişilere uygulanmadığı, CHP Manisa Milletvekili Tur Yıldız Biçer tarafından ortaya çıkarıldı.

CHP Manisa Milletvekili Tur Yıldız Biçer, kanun hükmünde kararnamelerle kamu görevinden ihraç edilen iki kişinin üniversite kayıtlarının yapıldığına ilişkin iki belgeyi yayınladı. Biçer’in Sosyal medya hesabından paylaşılan belgelere göre, KHK ile ihraç edilen iki kişi AÜ Dil tarih ve Coğrafya Fakültesi’ne ve A.Ü’ye bağlı Kalecik Meslek Yüksek okuluna kayıt yaptırdı.

LYS sonuçlarının açıklandığı gün Resmi Gazete’de yayımlanan yönetmelik değişikliğiyle, kamudan ihraç edilmiş kişilerin Ankara Üniversitesi’ne kayıt yaptıramayacağına ilişkin bir düzenleme getirildi.

KHK ile Ankara Üniversitesi’nden ihraç edilen Dr. Cenk Yiğiter’in, bu yönetmelik değişikliğine dayanılarak kazandığı İletişim Fakültesi Radyo Televizyon Sinema bölümüne kaydı yapılmamıştı. Yiğiter bu nedenle suç duyurusunda bulunmuştu.

Tur Yıldız Biçer'in paylaşımı şu şekilde: