İTÜ'de AKP hezimeti

İTÜ'de AKP hezimeti

Başbakan Binali Yıldırım'ın da mezun olduğu İstanbul Teknik Üniversitesi’nde (İTÜ) rektörlük seçimi AKP'li adayın hezimeti ile sonuçlandı. İTÜ’de mevcut Rektör Prof. Dr. Mehmet Karaca 379 oy aldı. İkinci, 208 oyla İşletme Fakültesi öğretim üyesi Prof. Nedime Lerzan Özkale oldu. AKP Kayseri eski Milletvekili Prof. Dr. Pelin Gündeş Bakır ise 107 oyla 3. sırayı aldı.

Oylama yarışında üçüncü ve dördüncü sıra arasında giden Bakır, sadece iki oy fazla alarak 105 oyla sandıktan 4. sırada çıkan Prof. Dr. Mehmet Sabri Çelik'i geride bıraktı.

Bu sonuca rağmen, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın, 3. sıradaki Bakır’ı rektör olarak atama ihtimali bulunuyor. Rektörlük seçiminin sonuçları ve adaylar, 15 Temmuz'da YÖK'e bildirilecek. YÖK belirlediği üç adayı Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'a sunacak. Erdoğan'ın belirleyeceği isim de rektör olacak.

Başbakan Yıldırım’ın yanı sıra, Başbakan yardımcısı Lütfü Elvan, Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz ile Orman Su işleri Bakanı Veysel Eroğlu da İTÜ’lü… Eski Cumhurbaşkanları Turgut Özal ve Süleyman Demirel de İTÜ mezunuydu.