MEB'deki NOTER onaylı torpil skandalı bir kez daha TBMM gündeminde

MEB'deki NOTER onaylı torpil skandalı bir kez daha TBMM gündeminde

YURT Gazetesi'nden Cihan Güner'in gündeme getirdiği, eğitimde AKP'ye yakın sendika üyelerinin müdür, müdür yardımcısı yapıldığı ve bu skandalın da NOTER ile onaylandığının belgelenmesi bir hafta içinde dördüncü defa TBMM gündemine taşındı

YURT Gazetesi'nden Cihan Güner Eğitim Bir Sen'in hazırladığı listenin İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'ne gönderildiğini ve Türk Eğitim Sen 9 Nolu Şube Başkanı Enver Demir'in bu torpil skandalını NOTER'e tasdik ettirdiği belgeleri 28 Temmuz'daki YURT Gazetesi'nde yayınlamıştı. NOTER onaylı torpil skandalının ortaya çıkmasından sonra konu defalarca TBMM gündemine taşınmıştı. Milli Eğitim Bakanı YURT'a yaptığı özel açıklamada konu hakkında soruşturma başlattığını açıklamıştı.  Ancak konu ile ilgili o günden sonra hiçbir yetkiliden bir daha bilgi alınamadı. Yine YURT'a gelen bilgilere göre sözleşmeli öğretmen yerleştirmelerinde bile büyük torpillerin döndüğü iddia edildi. YURT torpillerin, haksız atamaların, soru hırsızlarının peşini bırakmayacak.

CHP Niğde Milletvekili  Ömer Fethi Gürer, okullardaki yönetici kadrolarının büyük çoğunluğunun eğitim alanında faaliyetini sürdüren üç sendikadan sadece birine üye olan eğitimcilerden seçilmesini bir kez daha Meclis gündemine taşıdı. 
 
Yönetici atamalarındaki sözlü sınavlarda hükümete yakın sendikaya üye öğretmenlere kayırmacı yaklaşım gösterildiğini belirten Gürer, konuyu, Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz’a yönelttiği soru önergesiyle TBMM’nin dikkatine sundu. 
 
KADROLAŞMA İDDİALARI MECLİS GÜNDEMİNDE
 
CHP Niğde Milletvekili ve KİT Komisyonu Üyesi Ömer Fethi Gürer, Milli Eğitim Bakanlığı’nda (MEB) ayyuka çıkan ‘kadrolaşma iddialarını’ Meclisin gündemine getirdi. Bakan İsmet Yılmaz’a yazılı soru önergesi veren CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, MEB’de okul yöneticilerinin büyük çoğunluğunun, hükümete yakın olduğunu her fırsatta dile getiren Eğitim Bir-Sen üyelerinden atandığını belirtti. Eğitim –İş ve Eğitim-Sen’e üye eğitimcilerin müdür veya müdür yardımcısı olamadıklarını ifade eden Gürer, yönetici atamalarındaki sözlü sınavlarda kayırmacı bir yaklaşım gösterildiğini kaydetti. 
 
LİYAKAT ÖNEMLİ DEĞİL, HÜKÜMETE YAKIN OL YETER…

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, soru önergesinde okullarda yönetici atamalarının liyakat sistemine göre değil de hükümete yakın sendikalardan tercih edilmelerinin nedenini sordu. 
 
EĞİTİMDE BAŞARISIZLIK

Ömer Fethi Gürer, soru önergesinde, son yıllarda eğitimdeki başarısızlıklara da dikkat çekerek, okullardaki kadrolaşmanın bu eğitimdeki başarısızlığına etkisinin olup olmadığının açıklanmasını istedi. 
 
ATAMALARDA YAZILI SINAVLAR KALDIRILDI

Bilindiği gibi MEB’e bağlı eğitim kurumlarına Yönetici Görevlendirme Yönetmeliği, Nisan 2017’de değiştirilmiş, yeni yönetmelikle müdür ve müdür yardımcılığı için uygulanan yazılı sınav kaldırılmış ve sözlü mülakata dayalı bir atama sistemi getirilmişti. Bu uygulamada hakkaniyet Ve liyakat ne kadar  öndedir? Sorusu da önemlidir “dedi.