Türkiye'de eğitim: Okul kitaplarında 'orta parmak' hareketi!

Türkiye'de eğitim: Okul kitaplarında 'orta parmak' hareketi!

Yeni eğitim-öğretim yılı skandallarla başladı, skandallarla devam ediyor. Ders kitaplarında 'el hareketi yapan kutup ayısı'ndan sonra bir de 'orta parmak' hareketi çıktı.

Yeni eğitim-öğretim yılında okutulacak 6'ncı sınıf Türkçe çalışma kitabındaki karikatür krizinin ardından bir skandal da lise öğrencileri için hazırlanan Ortaöğretim Felsefe kitabında patlak verdi. Semih Ofset Sek yayınevinin bastırdığı ve MEB Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığının 5 yıl süreyle ders kitabı olarak okutulmasını benimsediği Felsefe kitabında “Ecotopianetwork” adlı blogtan alınan bir karikatür yayınlandı. 

Kitapta ‘İdeal Toplum Arayışları’ bölümünde, ‘Düzen arayışları insanların iki farklı görüşü savunmalarına neden olmuştur. Bunlardan birincisi ideal düzenin olabileceğini reddedenler, ikinci ise ideal düzenin olabileceğini kabul edenler olarak karşımıza çıkmaktadır” denildi ve bir karikatüre yer verildi. Karikatürde trafikte bekleyen araçların camları demirli biçimde resmedildi, arabadaki bazı kişiler yumruk işareti yaptı. Bir kişinin ise uygunsuz bir harekette bulunarak resmedilmesi dikkatlerden kaçmadı.