Zorunlu 'seçmeli' ders: Müdür bütün dersleri dini içerikli seçti

Zorunlu 'seçmeli' ders: Müdür bütün dersleri dini içerikli seçti

Muğla Semiha Altunkan Ortaokulu'nda müdürün öğrenciler yerine seçmeli dersleri kendinin işaretlediği ortaya çıktı. Müdürün işaretlediği dersler ise Kuran-ı Kerim, Hz. Muhammed'in Hayatı ve Temel Dini Bilgiler

 Muğla'nın Milas ilçesindeki Semiha Altunkan Ortaokulu'nda okul müdürü Hüseyin Demir 4. sınıf öğrencilerinin velilerine imzalamaları için "Ortaokullar haftalık seçmeli ders tablosu"nu yolladı. Veliler, seçmeli derslerin seçileceği kağıtta zaten işaretlenmiş olduğunu fark etti. Müdür Hüseyin Demir'in seçtiği dersler ise Kuran-ı Kerim, Hz. Muhammed'in Hayatı ve Temel Dini Bilgiler.

Velilerin konuya tepki göstermesinin ardından Okul Aile Başkanlığı ile görüşme yapan okul yönetimi, derslerin işaretlendiği tablonun İlçe Milli Eğitim Bakanlığı tarafından gönderildiğini iddia etti.

 Diğer okullara gönderilmemiş

İşaretlenmiş olarak çocuklara dağıtılan seçmeli ders seçim tablosunun diğer okullarda dağıtılmadığı ortaya çıkınca okul müdürü Hüseyin Demir'den "Sehven yapılmıştır" açıklaması geldi. Veliler işaretlenen seçmeli ders tablosunun geçtiğimiz senelerde de çocuklarına yollandığını ifade etti.

Konuya ilişkin gazetemize konuşan Milas Eğitim-Sen Başkanı Nihat Erdoğan, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile görüştüklerini söyleyerek, "Benzer vakalar oluyor. Konuya ilişkin gerekli duyarlılığı gösterdik ve takipte kalacağız" dedi.

Yaşananların ardından okul yönetiminin "Ortaokullar için seçmeli ders tablosu"nu yeniden dağıtacağı duyuruldu. (Cumhuriyet)