Avrupa ekonomisi  ABD'yi geride bıraktı

Avrupa ekonomisi ABD'yi geride bıraktı

Euro para birimini kullanan 19 ülkedeki ekonomik büyüme, 2017'de yüzde 2,5 oranında arttı. Avrupa ekonomisi ABD'den daha fazla büyüdü.

Birleşik Devletler’in büyüme hızı da oldukça yüksek. Ancak Avrupa ekonomisi ABD’den daha hızlı büyüyor. Bugün yayınlanan resmi verilere göre, euro para birimini kullanan 19 ülkedeki ekonomik büyüme, 2017’de yüzde 2,5 oranında arttı. 28 üyeli Avrupa Birliği’ndeki büyüme de geçen yıl yüzde 2.5 arttı.

CNN’in haberine göre bu, her iki grupta da 2007’den beri en iyi büyüme dönemi oldu. Avrupa’da gelişen ekonomik tablo, euro’yu bu ay 1.25 dolara yükseltti.

Ancak bu gelişmelere rağmen Avrupa ülkeleri de bazı konularda istenilen seviyede değil. İşsizlik düşüyor ancak bazı ülkelerde genç çalışan nüfüs az. Bu durumda ülkelerin gelişmesine engel olabiliyor.

Göçmenlerin entegrasyonu ekonomik ve siyasi bir mücadele. Bunun yanında bölgenin yaşlanan nüfusu, sağlık sistemi ve ulusal emeklilik için çok sayıda zorluk getiriyor.

Ulusal istatistik ajansına göre Fransa ekonomisi geçen yıl yüzde 1.9 büyüdü. Bu, 2016 yılında yüzde 1,1 seviyesindeydi. Polonya’da da büyüme 2.8’den 4.6 seviyesine çıktı.