Bakan Albayrak'tan Merkez Bankası açıklaması!

Bakan Albayrak'tan Merkez Bankası açıklaması!

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, bugün İstanbul'da bazı ekonomist ve bankacılarla bir araya geldi. Albayrak'ın burada 'ekonomide tek ses' vurgusu yaptığı öğrenildi.

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, bugün İstanbul'da bazı ekonomist, bankacı ve köşe yazarlarıyla bir araya geldi. Toplantıya katılanların güncel gelişmelerle ilgili görüş ve önerilerini dinleyen Albayrak'ın, 'ekonomide tek ses' vurgusu yaptığı öğrenildi. 

'MERKEZ BANKASI HİÇ OLMADIĞI KADAR ETKİN OLACAK'

Toplantıda yer alan bir katılımcı, "Albayrak toplantıya G20 değerlendirmeleriyle genel bir giriş yaptı. Yazar, ekonomist ve bankacı… 14-15 kişi katıldı. Albayrak daha çok bizim görüşlerimizi dinledi" dedi. Albayrak'ın "Merkez Bankası hiç olmadığı kadar etkin olacak" dediği ifade edildi.

Bir diğer katılımcı da, ​"Ekonomiye ilişkin yaptığı kısa değerlendirmede Albayrak, bakanlık sayısının azaltılması sonrası kurumlar arası koordinasyon artırılmasını sağlayacağını, ekonomide tek sesliliğin önemini ve Orta Vadeli Programın hazırlıklarından ve belki isminin değişebileceğinden bahsetti" dedi.

'PARA POLİTİKASI HAKKINDA BİR YORUM YAPMADI' 

Bankacı toplantıda Albayrak'ın para politikası hakkında bir yorum yapmadığını da belirtti.

Söz konusu toplantı bugün saat 13.00'de İstanbul Dolmabahçe'de gerçekleşti.