Bitcoin'den çok sert düşüş: Saatte 2 bin dolar!

Bitcoin'den çok sert düşüş: Saatte 2 bin dolar!

Reuters'ın haberine göre, dün 11 bin dolar dolaylarında seyreden Bitcoin 24 saatte tam 2 bin dolar değer kaybederek 9 bin 146 dolar seviyesine geriledi. Bitcoin, dün öğle saatlerinde 11 bin dolar seviyesinden işlem görüyordu.

Bitcoin, 24 saatte 2 bin dolar deler kaybederek  9 bin 146 dolar seviyesinden işlem görüyor. Sanal para birimi dün öğle saatlerinde 11 bin dolara ulaşarak tarihi rekor kırmıştı.

Dünyanın en popüler dijital parasındaki fiyat dalgalanmaları, bu yıl görülen 11 katlık kazancın küçük ve amatör yatırımcıların yanında daha sık işlem yapan traderlar ve Wall Street bankalarının da dikkatini çekmesinin ardından artıyor. Aralarında Nobel ödülü sahibi Joseph Stiglitz'in de bulunduğu bazı gözlemcilerden fiyatlarda balon olduğu yolunda uyarılar gelirken, traderlarının ilgilerinin azaldığına ilişkin fazla işaret yok.

En büyük Bitcoin piyasalarından biri olan Coinbase, Çarşamba günü tweeter yoluyla yaptığı açıklamada, platformdaki trafiğin, bazı kullanıcıların hizmete kesinti ve gecikmeler olduğunu rapor etmesine karşın, tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaştığını duyurdu.